Marcel CIOLACU: Ucraina trebuie să câştige acest RĂZBOI, altfel Vladimir PUTIN se va multiplica în fiecare stat pe care îl reprezentăm

Publicat: 06 07. 2024, 11:51

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu afirmă că „Ucraina trebuie să câștige acest război, fiindcă altfel Vladimir Putin se va multiplica în fiecare stat pe care îl reprezentăm”. La reuniunea Internaționalei Socialiste, organizate la București, premierul transmite că „acesta este viitorul”, dacă țara vecină va pierde războiul. 

Dar solidaritatea noastră trebuie să fie una foarte clară şi Ucraina trebuie să câştige acest război, fiindcă altfel Vladimir Putin se va multiplica în fiecare stat pe care îl reprezentăm. Ăsta este viitorul în cazul în care Ucraina va pierde războiul, spune Ciolacu.

Premierul declară că a încercat să ajute economic Ucraina, în timpul mandatului său, asta incluzând și furnizarea unui sistem de apărare antiaeriană Patriot.

România, știți decizia de a dona către Ucraina un sistem Patriot, și am încercat în tot mandatul meu să ajut în primul rând economic Ucraina, astfel încât și ea să fie cât se poate de mult sustenabilă economic în acest moment. Aceste lucruri au adus costuri și în rândul fermierilor, și în rândul electoratului, dar cred că explicând foarte bine oamenilor că, cu adevărat, din trei concedii facem doar două în acest moment din cauza acestui război.

În opinia premierului Ciolacu, războiul din Ucraina este între „un dictator și un stat democrat care trebuie să-și aleagă singur destinul”.

Trebuie să înțelegem cu toții că războiul din Ucraina nu este un război între Federația Rusă și Ucraina. Nu este un război între un dictator și președintele Zelenski. Este, de fapt, un război între un dictator și un stat democrat care trebuie să-și aleagă singur destinul.

CITEȘTE ȘI: