Marcel Ciolacu: Vă dau o veste tristă astăzi: nu va fi nicio creștere de cotă de TVA / Premierul îl așteaptă pe Marcel Boloș cu vești BUNE

Publicat: 09 10. 2024, 20:35
Actualizat: 09 10. 2024, 21:02

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu anunță că „nu va fi nicio creștere de cote de TVA”. Marcel Ciolacu îl așteaptă pe ministrul Finanțelor cu vești bune de la Comisia Europeană.

Marcel Boloș a fost la Bruxelles zilele acestea pentru a negocia cu Comisia europeană un nou plan de măsuri, pe șapte ani. 

Ministrul de Finanțe vine cu vești bune de la negocierile cu Comisia Europeană, spune Marcel Ciolacu: „Vă dau o veste tristă astăzi: nu va fi nicio creștere de cotă de TVA”.

Ciolacu a fost întrebat, joi, despre opiniile economiștilor care spun că dacă Guvernul nu va găsi o soluție să reducă din cheltuielile bugetare, va fi inevitabilă o creștere a cotei de TVA în 2025.

Vă dau o veste tristă astăzi, nu va fi nicio creștere de cote de TVA. Tocmai s-au terminat discuțiile între Ministrul de Finanțe și Comisia Europeană, a avut întâlniri și astăzi. Într-o oră se urcă în avion și vine acasă, și sunt ferm convins că mă va informa și pe mine și pe domnul președinte Nicolae Ciucă, cum este normal, a transmis Ciolacu.

Întrebat ce i-a spus ministrul Boloș despre aceste negocieri, premierul a afirmat:

Sunt vești bune și le discutăm în detaliu. Asta înseamnă că nu vom mări taxele.

CITEȘTE ȘI: