Marcel CIOLACU vrea să termine cu NEPOTISMUL. „În momentul în care faci și afaceri și ești și în politică, nu vei ajunge decât la Jilava”

Publicat: 10 09. 2024, 20:32
Actualizat: 10 09. 2024, 20:32

This browser does not support the video element.

„Nu mai sunt cazuri în care există doi frați pe liste”, afirmă Marcel Ciolacu, într-un interviu la Știrile PRO TV. Întrebat ce va face pentru a combate fenomenul nepotismului în administrație, dacă va ajunge președintele României, premierul a răspuns: Ce fac și acum, ce fac în interiorul partidului. 

Nu mai sunt cazuri în care există doi frați pe liste, completează candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Ciolacu vede necesară o stabilitate în actul de guvernare și un mandat complet la Palatul Victoria.

Ca să construiești o guvernare stabil îți trebuie o guvernare de 4 ani de zile. Ne-am bătut joc. În 10 ani noi am avut 10 prim-miniștri. Nu se întâmplă niciunde în lume acest lucru. A fost o politică de stat, la un moment dat, dacă ai o asemenea frecvență de prim-miniștri, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu lămurește situația propriilor nepoți

Premierul Ciolacu a fost întrebat despre situațiile de nepotism din propria familie, mai exact, despre nepoata sa care a lucrat la Institutul Cultural Român.

Am o nepoată care a terminat Regia cu 10, a lucrat la ICR. Între timp a născut, este acasă. A fost criticat, de ce nepoata mea lucrează la ICR, a explicat Ciolacu.

Despre nepotul său, Ciolacu a spus că activează în mediul privat și nu a lucrat niciodată la stat.

Nu a lucrat niciodată la stat, săracul copil. Sărac, copii, stat avea vreo? Nu a avut nicio legătură cu nimeni. Are business-ul lui, familia lui, copilul lui.

Marcel Ciolacu aduce în discuție propriul exemplu. Atunci când a intrat în politică s-a detașat complet de firma pe care o avea.

Liderul PSD consideră că dacă faci și afaceri și politică, „ nu vei ajunge decât la Jilava”.

Eu am activat în mediul privat. În momentul în care am intrat în politică, am ieșit din toate firmele, ca și administrator. Mai mult, am cedat soției acțiunile.  Nu făceam afaceri de sute de milioane de euro sau miliarde. Chiar suntem o familie normală și modestă. Nu poți să le împarți. Nu termini bine. În momentul în care faci și afaceri și ești și în politică, nu vei ajunge decât la Jilava, a încheiat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: