Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că vrea să trăiască „într-o Europă liberă”, unde contracandidații nu „mor subit în pușcărie sau otrăviți”.
Ținând un discurs la reuniunea grupului S&D din Parlamentul European, organizată la București, Ciolacu pune accent pe importanța alegerilor din 6-9 iunie, într-o perioadă în care Uniunea a fost supusă mai multor provocări.
Și subliniază că familia de stânga „nu a făcut compromisuri” cu formațiuni extremiste.
După o pandemie, după o criză energetică, după un război și o criză de securitate în Europa, după un conflict major în Orientul Mijlociu și cu o factură de plată plătită de țările europene și de economia europeană, cu toate aceste provocări cu toții am rămas strânși în jurul valorilor care ne definesc. Nici unii dintre noi n-am încercat ca să căutăm voturile, să ne schimbăm opiniile sau să încercăm compromisuri cu formațiuni extremiste care ne-ar fi abătut de la drumul pe care îl avem de făcut.
„O Europă liberă” și „o Românie liberă” sunt dorințele președintelui PSD, unde contracandidații nu mor subit.
Eu vreau să trăiesc în într-o Românie liberă, vreau să trăiesc într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidații noștri să moară subit prin pușcărie sau otrăviți. Nu vreau ca România să fie un vasal al Federației Ruse. De aceea alegerile de pe 9 iunie întreaga Europă sunt foarte importante. Comunicarea intre familiile europene importante, care apără democrația, este un lucru foarte important. Cred în valorile social-democrate și încerc cu echipa guvernamentală le punem în aplicare.
Liderul PSD afirmă că „filozofia” care a stat la baza construirii actualei Comisii Europene s-au schimbat. Și trece în vedere toate crizele din agricultură și transporturi.
Prezentul arată că nevoile sunt cele de bază, regăsite în Piramida lui Maslow, care, culmea, au sorginte social-democrată, spune Ciolacu.
Sunt ferm convins că viitorul Parlament European, viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliului European vor avea priorități adaptate noilor, cerințe din statele pe care le reprezentăm. Toată filozofia de acum 5 ani, când a fost construită actuala Comisie Europeană și actualul Parlament European, în mare majoritate s-a modificat. Dacă ne uităm cu toții la piramida lui Maslow, vedem atât nevoile în ceea ce privește traiul, dar și nevoia de securitate. Acestea au devenit priorități și, culmea, amândouă au rădăcini social-democrate. Nu cred în Europa în acest moment că vreun partid va putea singur facă 50%. Cred că dialogul va fi esențial după de data de 9 iunie.
CITEȘTE ȘI: