Marcel CIOLCU îl felicită pe NARENDRA MODI pentru pentru „victoria la cele mai mari ALEGERI democratice din lume”

Publicat: 05 06. 2024, 18:35

Premierul Marcel Ciolacu îi transmite felicitări omologului său din India, Narendra Modi, pentru „victoria la cele mai mari alegeri democratice din lume”. 

Într-o postare pe rețeaua X, premierul Ciolacu afirmă că așteaptă cu nerăbdare consolidarea relațiilor între cele două state.

Felicitări prim-ministrului Narendra Modi pentru victoria la cele mai mari alegeri democratice din lume! Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm legăturile România – India și să ne aprofundăm cooperarea bilaterală în toate domeniile, scris Ciolacu pe X.

Alianța Națională Democrată, partidul premierului indian Narendra Modi, l-a numit oficial miercuri să conducă un nou guvern de coaliție pentru al treilea mandat consecutiv, la o zi după ce acesta și-a recăpătat puterea cu o majoritate surprinzător de subțire, conform Reuters.

După numărarea tuturor voturilor miercuri dimineață, partidul lui Modi, a pierdut 62 de locuri, ajungând la un total de 240, sub cele 272 necesare pentru o majoritate parlamentară.

Cu toate acestea, împreună cu aliații săi politici, a obținut 292 de locuri, ceea ce este suficient pentru a forma un guvern majoritar care să guverneze în următorii cinci ani și să-l readucă pe Modi la guvernare pentru un al treilea mandat, notează The Guardian.

CITEȘTE ȘI: