Sociologul Mirel Palada și fostul premier Victor Ponta au făcut, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” de miercuri seara, o analiză și o radiografie a scenei politice din România, după anunțul coaliției PSD-PNL, privind comasarea alegerilor și listele comune pentru europarlamentare. Victor Ponta a explicat de ce USL-ul din 2011 – un proiect politic care îi avea ca lideri pe Crin Antonescu, Victor Ponta și Dan Voiculescu – nu are nimic în comun cu unirea PSD-PNL din anul de grație 2024, un an cu mize electorale uriașe. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă
„Atenție, USL-ul, care nu înseamna să se unească PSD cu PNL – noi am candidat și separat la europarlamentare. USL-ul a fost distrus de Klaus Iohannis care a venit și a zis: «domnule, trebuie să rupem USL, ticăloșii ăștia de psd-iști.» Acuma ne spun – tot Klaus Iohannis, că el a decis chestia asta – «domnule, de fapt PSD și PNL sunt cei mai buni împreună.» Ne bucurăm că i-a reevaluat.
Doi! Totuși, noi când spuneam ne batem cu Băsescu și PDL, știa poporul cine erau Băsescu și PSD. Cine-s extremiștii? Am înțeles că sunt Șoșoacă și Simion. Când poți să spui foarte simplu, uitați-vă puțin la ei că sunt neserioși. Eu de aia nu îl votez pe Simion că este neserios. Conducerea unei țări este totuși o chestie serioasă”, susține Victor Ponta.
Reamintim că liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu. Şeful Executivului a subliniat că nu are duşmani în politică, ci doar adversari politici.
”Haideţi să vorbim politic. USL s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică. Eu am adversari şi colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic, orice alianţă, nu e nimic valabil, nu pot să vă confirm sau să vă infirm, dacă rămâne ceva valabil, nu am decis, vă pot spune despre ceva când am decis, dacă rămâne sau nu valabil, dar de obicei şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, eu când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne”, a afirmat Marcel Ciolacu.
La fel, la nivel local, preşedintele social-democraţilor a precizat că ar fi de acord cu un proiect local, dar care să fie acceptat de locuitorii din zonă.
„La fel ca la Timiş şi Timişoara, dacă cele două mari partide găsesc nişte personalităţi şi un proiect local important pe care să îl susţină şi pe care nu trebuie să îl accept eu, Paul Stănescu, Soirn Grindeanu ca şi conducere a partidului pe care îl acceptaţi şi dumneavoastră, locuitorii din Timiş şi Timişoara, atunci eu sunt total deschis. Acelaşi lucru vorbim şi de alegerile generale, dar repet, momentan avem”, a completat Ciolacu.
CITIȚI ȘI: