Măsuri pentru bolnavii de CANCER / Marcel Ciolacu: Oferim acces la servicii decontate de radioterapie

Publicat: 04 09. 2024, 11:57
Actualizat: 04 09. 2024, 12:02

This browser does not support the video element.

Premierul a anunțat miercuri, în cadrul ședinței de guvern, adoptarea unor măsuri în domeniul sănătății, menite să îmbunătățească accesul pacienților la servicii medicale esențiale. Printre cele mai importante decizii se numără decontarea serviciilor de radioterapie pentru bolnavii de cancer, o inițiativă care va ușura considerabil povara financiară a pacienților afectați de această boală.

În domeniul sănătății, aprobăm măsuri pentru bolnavii de cancer prin acces la servicii de radioterapie decontate, a precizat Marcel Ciolacu.

În plus, guvernul a anunțat și măsuri de sprijin pentru tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru pacienții care necesită medicamente inovative, asigurându-se că aceste tratamente avansate vor fi disponibile și accesibile celor care au nevoie.

Îi ajutăm și pe tinerii care au nevoie de îngrijiri medicale și pacienții care au prescrise medicamente inovative, a adăugat primul-ministru.

De asemenea, Programul național de îngrijiri paliative va fi completat, urmând să acopere servicii în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate. Această extindere a programului va permite pacienților cu boli incurabile să primească îngrijiri adecvate.

Completăm și Programul național de îngrijiri paliative în unități cu paturi, la domiciliu și în ambulatoriu prin casele de asigurări de sănătate, a spus Ciolacu.

Mai multe despre acest proiect va detalia ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la briefingul de la Guvern, imediat după terminarea ședinței.

CITIȚI ȘI:

FACILITĂȚI fiscale și anularea restanțelor pentru firme și persoane fizice / Marcel Ciolacu: NU este o ordonanță a austerității

Marcel Ciolacu cere DECENȚĂ în cheltuielile publice. „Eu nu pot să asist cum se TOACĂ banul public”