Măsurile anunțate de Marcel CIOLACU, după inundațiile din Galați:Am hotărât dislocarea echipamentelor necesare și stabilirea a 2 tabere de prim ajutor

Publicat: 14 09. 2024, 16:25

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că prioritatea autorităților în fața inundațiilor care au afectat grav județele Galați și Vaslui este salvarea vieților omenești. Ciolacu a subliniat necesitatea unei „discuții foarte serioase” privind situația din județul Galați, unde inundațiile devastatoare s-au produs pentru a treia oară, reiterând că trebuie luate măsuri pentru a preveni repetarea acestor dezastre.

„Am făcut o celulă de criză rapidă la Consiliul Judeţean. Prioritatea, cum este şi normal, este salvarea de vieţi omeneşti. În acest moment, avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid”, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă după-amiază, din localitatea Slobozia Conachi.

Premierul a precizat că atât ministerul de Interne, cât şi ministerul Apărării acționează pentru a sprijini eforturile de salvare, inclusiv cu elicoptere, în zonele izolate. Ministerul Apărării a fost implicat pentru a coordona situațiile de urgență și pentru a transporta alimente, pături și containere de dormit.

Am hotărât dislocarea echipamentelor necesare și stabilirea a două tabere de prim ajutor în apropierea zonelor sinistrate, a mai adăugat premierul, subliniind că intervenția va continua pe măsură ce apele se retrag, iar pagubele sunt evaluate.

De asemenea, premierul a subliniat că este necesară o schimbare în gestionarea regională, menționând că o reorganizare administrativă a județului Galați ar putea preveni viitoare dezastre similare.

Trebuie să venim cu un act normativ, să dislocăm Galaţiul de sub organizarea administrativă de la Iaşi, chiar dacă există o legătură clară în ceea ce priveşte circulaţia apelor, pentru că s-a pierdut deja mult prea mult timp.

Marcel Ciolacu a explicat că fonduri din rezerva de stat vor fi alocate pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, cu scopul de a limita impactul economic asupra comunităților locale.

CITEȘTE ȘI:

Ciclonul BORIS face prăpăd în Moldova. 4 morți, sute de persoane evacuate, localități ajunse sub apă!/Pompierii intervin cu bărcile pneumatice

Marcel CIOLACU a ajuns în zonele afectate de inundații din Galați: „Prioritatea este salvarea de vieți omenești”