Mazăre, întrebat pe cine ar vedea premier: Sunt extrem de confortabil cu Tăriceanu

Publicat: 04 11. 2014, 15:21
Actualizat: 04 11. 2014, 15:36

Radu Mazăre a fost întrebat, marți, la ieșirea din sediul Poliției Județene Constanța, unde se prezintă săptămânal, urmare a controlului judiciar, pe cine ar vedea premier în eventualitatea în care Victor Ponta va deveni președinte, liderul PSD răspunzând: „Eu sunt extrem de confortabil cu Tăriceanu. Da, chiar îmi place”.

Primarul Constanței a mai spus că este bine ca postul de premier să nu aparțină PSD dacă Ponta va câștiga alegerile.

„Ponta a avut o poziție pe care eu o apreciez, nu am absolut nimic a-i reproșa ca și candidat, prestație impecabilă. El a spus așa, nu putem și nici nu-i bine să luăm noi tot, și chiar cred că nu-i bine să luăm noi tot, să avem și președinte și prim-ministru. E bine ca, în ideea în care lucrurile se mai domolesc și mai dispare ura și ranchiuna asta în România, să fim reprezentați cât mai mulți”, a afirmat Mazăre.

Președintele PSD, Victor Ponta, și președintele executiv, Liviu Dragnea, au convocat pentru marți la ora 10.00 o videoconferință cu liderii social-democrați din teritoriu pentru a analiza rezultatele la turul întâi, a stabili strategia pentru turul doi și a discuta despre viitorul premier.

După videoconferință, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că le-a spus personal, ca să nu fie dubii, liderilor PSD din teritoriu că nu e corect ca viitorul premier să fie tot de la PSD, el argumentând că astfel s-ar respecta mesajul din campanie potrivit căruia Ponta e președintele care unește.

El a evitat să precizeze, însă, dacă la ședința coaliției de marți se va stabili numele viitorului premier sau se va ieși cu o listă de nume.

„Să vedem cum vor decurge discuțiile în coaliție. Mai avem puțină răbdare”, a spus Dragnea.

Înrebat dacă Tăriceanu ar putea fi un premier bun, el a răspuns evaziv: „Sunt foarte multe nume posibile, sunt foarte mulți oameni buni în România care pot ocupa această funcție”.