Mazăre: Nicușor Constantinescu are o nouă infecție și din acest motiv nu poate începe radioterapia
„Am vorbit ieri (n.r. – marți) cu Nicușor Constantinescu înainte de a intra la emisiune. Are o nouă infecție. Se pare că atunci când i-au făcut operația, i-au spus doctorii de la New York, se pare că i-au atins intestinul subțire și din cauza asta e foarte dificil. Adică are o nouă infecție. A avut o infecție cu nu știu, e.coli, nu știu, că nu mă pricep la astea medicale, iar acum are alta, s-a redus abcesul ăla la 9 centimetri și ia antibiotice. Atât pot să vă spun că i-a întrebat pe ăia dacă se rezolvă cu antibiotice sau cu cuțit și ăia au spus sau cu una sau cu alta. Are o infecție acolo, ăsta e motivul pentru care nu poate să înceapă radioterapia. Și era destul de chinuit în voce”, a declarat Radu Mazăre, miercuri, jurnaliștilor.
Primarul a mai spus că mandatul internațional de urmărire pe numele lui Nicușor Constantinescu o să fie atacat în instanță.
„El mi-a spus, nu am vorbit cu avocații, că nu s-a emis un mandat internațional de urmărire pe numele lui. Am înțeles că avocații o să atace iar acest mandat nu știu când, într-o săptămână sau ceva de genul ăsta”, a menționat Mazăre.
Primarul a mers, miercuri, la circul amplasat la intrarea în stațiunea Mamaia pentru a-și alege animalele care vor participa la carnavalul de la sfârșitul lunii august în cadrul căruia Radu Mazăre îl va interpreta pe Ramses.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost suspendat din funcție la începutul acestei săptămâni după ce Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, să mențină decizia de arestare preventivă în cazul acestuia luată de Tribunalul Capitalei.
Tribunalul București a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicușor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care președintele CJ Constanța fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel București.
În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul București a arătat că președintele CJ Constanța a încălcat în mod flagrant obligațiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.
În același document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesității ca Nicușor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament și pe teritoriul României.
Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internațional de arestare, după ce acesta nu a revenit în țară în urma unei operații făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menținută de Curtea de Apel București, motiv pentru care mandatul a fost anulat.
În motivarea primei decizii de arestare, Tribunalul Capitalei spunea, despre conținutul unei scrisori medicale depuse la instanță de Nicușor Constantinescu, că acesta se regăsește, în mare parte, într-un email trimis de președintele CJ Constanța doctorului care a emis documentul și a cărui semnătură „diferă izbitor față de cea existentă pe alte înscrisuri”.
Pe de altă parte, într-o altă cauză, Curtea de Apel București a menținut, la 1 august, decizia de ridicare a controlului judiciar dispus în cazul lui Constantinescu.
Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, în altul că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.
Într-un alt dosar, șeful CJ Constanța este cercetat pentru luare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziții, 15 cartușe de 9 milimetri.