Prima pagină » Știri politice » Mazăre: Nicușor Constantinescu este tonic și nerăbdător să se apuce de treabă la Consiliul Județean

Mazăre: Nicușor Constantinescu este tonic și nerăbdător să se apuce de treabă la Consiliul Județean

Mazăre: Nicușor Constantinescu este tonic și nerăbdător să se apuce de treabă la Consiliul Județean
Mazăre: Nicușor Constantinescu este tonic și nerăbdător să se apuce de treabă la Consiliul Județean

Întrebat, marți, de jurnaliști ce face Nicușor Constantinescu în situația în care este din nou președinte al CJ Constanța, dar nu poate comunica cu angajații și consilierii județeni, Mazăre a spus că după apariția motivării Constantinescu ar putea ataca mai multe din prevederile controlului judiciar.

„M-am văzut cu Nicușor. Așteaptă să vadă motivarea. Nu pot să comentez eu, în primul rând că nu am văzut motivarea, trebuie să văd ce scrie în motivarea respectivă. El așteaptă să vadă motivarea și probabil o să atace unele din prevederile controlului judiciar. Dar mai mult nu pot să zic trebuie să vadă motivarea”, a spus Radu Mazăre.

El a precizat că s-a întâlnit cu Nicușor Constantinescu și a remarcat că acesta este „tonic și nerăbdător să se apuce de treabă la Consiliul Județean”.

„Am fost să-i zic «La mulți ani». Am mâncat o ciorbă, o sarma, o de-asta. Nu este dărâmat, este destul de tonic și mi-a plăcut cum arată. E nerăbdător să se întoarcă la Consiliul Județean să-și facă treburile, că de-aia a venit din America. Tot existau discuții că nu avea viză din America, avea viză medicală pusă pe pașaport. Cei de acolo i-au sugerat să rămână să-i dea azil politic, dar el s-a întors”, a susținut Mazăre.

Nicușor Constantinescu își poate relua funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, în condițiile în care ordinul de prefect privind suspendarea sa din funcție a expirat vineri, odată cu eliberarea din arest, însă una din condițiile controlului judiciar este să nu comunice cu angajații CJ.

Ordinul de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, emis de Prefectura Constanța în luna august a acestui an, a fost valabil până la încetarea măsurii arestării preventive.

„Acest ordin a expirat de vineri, din momentul în care Curtea de Apel Constanța a decis punerea în libertate a lui Nicușor Constantinescu sub control judiciar, astfel că acesta își poate relua funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța”, au explicat, luni, reprezentanții Prefecturii Constanța.

Potrivit deciziei de vineri a Curții de Apel Constanța, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicușor Constantinescu trebuie însă să respecte mai multe obligații, una dintre condiții fiind să nu ia legătura cu angajații Consiliului Județean Constanța.

„Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel trebuie să respecte următoarele obligații: să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului care a luat măsura; (…) să nu ia legătura și să nu comunice cu martorii și experții din prezenta cauză, precum și cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, direct sau indirect și prin orice mijloace de comunicare, precum și cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni”, se menționează în soluția dată vineri de magistrați.

Curtea de Apel Constanța a admis, vineri, solicitarea lui Nicușor Constantinescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, în dosarul privind nefinanțarea Centrului Militar Zonal. Vineri seară, Nicușor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunând că nu dorește nimănui să treacă prin ce a trecut el și că ar trebui să se termine cu arestările.

Nicușor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova în 6 noiembrie, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanța, în dosarul privind nefinanțarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel București, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestația la măsura arestării, dispusă inițial și în acest dosar.

Citește și