Melania Trump, Prima Doamnă care a încălcat toate regulile politicii prezidențiale / Apariție rară, în public, la Convenția Națională Republicană

Publicat: 19 07. 2024, 10:29
Actualizat: 19 07. 2024, 10:32

This browser does not support the video element.

Melania Trump a apărut în public pentru prima dată de când fostul președinte a fost ținta unui atentat. Fosta Primă Doamnă a intrat singură, la Convenția Națională Republicană din Milwaukee pe fundalul muzicii clasice, în contract cu melodiile country și baladele rock, care au răsunat la eveniment. 

Presa o descrie pe Melania Trump la fel de „impenetrabilă și distantă ca întotdeauna”.

De altfel, din 2016, când a ajuns la Casa Albă, Prima Doamnă a încălcat toate regulile politicii prezidențiale americane normale.

La Casa Albă în timpul primului mandat al lui Trump, ea a fost o figură retrasă în comparație cu alte prime doamne, concentrându-se pe un set restrâns de interese. Arhivele naționale din SUA o descriu ca fiind o „ambasador a bunăvoinței” și un avocat al problemelor copiilor.

Melania a văzut altfel lucrurile. În primul ei interviu după ce a părăsit Casa Albă, soția lui Donald Trump a vorbit despre „atitudinile părtinitoare și antipatii”.

Prezentatorul Pete Hegseth, de la FOX, a întrebat-o cum a perceput alegerile revistei Vogue, cu privire la soțiile de președinte, menționând că Michelle Obama a primit trei coperți în timpul mandatului său și Hillary Clinton una.

Sunt părtinitori și au aprecieri și antipatii și este atât de evident. Cred că americanii și toată lumea vede asta. A fost decizia lor și am lucruri mult mai importante de făcut – și am făcut-o la Casa Albă – decât să fiu pe coperta Vogue, a comentat Melania Trump, în 2022, citată de People. 

De când Donald Trump a părăsit mandatul, ea a refuzat să fie văzută de lângă soțul ei de multe ori, la evenimente la care publicul s-ar aștepta să fie prezentă.

Melania nu a fost cu soțul ei când acesta a fost arestat, în Atlanta, nu a fost nici la New York când el a devenit primul fost președinte condamnat pentru o crimă. Și ea nu a fost nici când el a câștigat oficial nominalizarea prezidențială a partidului său, pentru a treia oară, luni, scrie BBC.

Melania face ceea ce vrea Melania, a spus Mary Jordan, în biografia  The Art of her Deal, despre fosta primă doamnă. Ea este extrem de independentă și nu va face ceva doar pentru că o fac alții. Ea nu simte nicio obligație să o facă.

În timpul discursului său de acceptare a candidaturii, Donald Trump i-a mulțumit soției sale pentru scrisoarea pe care a emis-o după tentativa de asasinat a fostului președinte.

Într-o declarație postată duminică dimineața pe X, Melania Trump le-a mulțumit agenților serviciilor secrete și oficialităților de aplicare a legii pentru că i-au protejat soțul după ce un bărbat a tras asupra fostului președinte la mitingul său de campanie în Butler, Pennsylvania.

CITEȘTE ȘI: