Prima pagină » Știri politice » Meleșcanu: Grațierea este o lege absolut necesară. Ce spune despre amendamentele referitoare la actele de corupție

Meleșcanu: Grațierea este o lege absolut necesară. Ce spune despre amendamentele referitoare la actele de corupție

Meleșcanu: Grațierea este o lege absolut necesară. Ce spune despre amendamentele referitoare la actele de corupție
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, la Câmpina, că ALDE vrea să susțină proiectul inițial al grațierii, cel care nu se referă și la grațierea faptelor de corupție, considerând că o astfel de lege este absolut necesară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat care este poziția ALDE cu privire la legea grațierii, Teodor Meleșcanu a declarat, vineri, că ALDE nu susține amendamentul care face referire și la grațierea actelor de corupție, ci proiectul inițial al legii, care a fost aprobat inițial de Guvern.

„Grațierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200 la sută. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Poziția noastră este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care nu se referă la grațierea actelor de corupție. Noi vrem să susținem forma decisă inițial în Guvern” a declarat ministrulTeodor Meleșcanu, într-o conferință de presă la Câmpina, unde și-a inaugurat cabinetul parlamentar.

Ministrul de Externe a mai precizat, întrebat fiind când va trece România la moneda euro că acest lucru s-ar putea întâmpla în anul 2022 „dacă România se va dezvolta într-un ritm susținut”.

„Vreau să vă spun că, în ceea ce privește criteriile pentru aderare la euro, că acestea sunt în mare măsură îndeplinite de către România. Mă refer la deficit, la deficitul structural, la toate elementele care țin de participarea la zona euro. Problema pe care o avem este însă problema de a ne alege momentul în care să ne putem, cu adevărat, asocia și să ne asumăm obligații. E o decizie de strategie politică externă însă în mod evident va trebui ca România să ajungă, într-o perioadă de câțiva ani, relativ redusă, să aibă un nivel de viață. (…) Un orizont de timp poate să fie, din punctul meu de vedere, între 5 și 10 ani, de acum încolo dacă România se va dezvolta într-un ritm susținut”, a mai declarat Meleșcanu.

 

Citește și