Mesaje surpriză pentru alegătorii lui Iohannis la Hunedoara

Publicat: 17 11. 2014, 21:17
Actualizat: 17 11. 2014, 21:20

Mesajele, inscripționate pe zece panouri de tip A2, au fost prezentate, luni, într-o conferință de presă, de către vicepreședintele PNL Hunedoara Tiberiu Balint, care a precizat că acestea sunt adresate „tuturor alegătorilor, în special tinerilor”.

În mesaje se arăta că la alegerile de duminică au învins „adevărul, bunul simț, corectitudinea, munca și speranța” și au pierdut „minciuna, hoția, lenea, incompetența, trădarea”. „Felicitări pentru România tăcută” este unul dintre mesajele adresate alegătorilor.

După ce le-a mulțumit, tot printr-un mesaj pe un panou, celor care au votat duminică, vicepreședintele PNL Hunedoara a arătat, pe ultimul panou, că este momentul pentru demisia premierului Victor Ponta, a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, dar și a „găinarilor”, făcând trimitere la incidentul de săptămâna trecută, când au fost aruncare mai multe găini în curtea sediului de campanie al ACL.

„Cei care au învins sunt tinerii și tot ei sunt cei care, de această dată, au comunicat pe rețelele de socializare. A fost o revoluție în ceea ce înseamnă votul în România și mobilizarea pe care societatea civilă a avut-o. Tinerii sunt adevărații învingători”, a declarat apoi vicepreședintele PNL Hunedoara.

Întrebat cum comentează victoria în județul Hunedoara a candidatului PSD, Victor Ponta, liderul liberalilor a menționat că acesta a câștigat alegerile doar în zona Văii Jiului.

„Județul Hunedoara este tot albastru, cu o mică parte roșie, în Valea Jiului”, a spus Balint.

Victor Ponta a obținut, în județul Hunedoara, 50,37% din voturile electoratului, în timp ce Klaus Iohannis a primit 49,63% din sufragii. Diferența între cei doi candidați a fost făcută de 1.825 de voturi valabil exprimate obținute în plus de Victor Ponta, față de 25.194 obținute în plus de premier în primul tur de scrutin.

În urmă cu două săptămâni, în primul tur de scrutin, candidatul ACL Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta la Deva, la o diferență de aproape două puncte procentuale, în timp ce în Hunedoara și Valea Jiului, Ponta l-a surclasat chiar și cu 43 de puncte procentuale pe Iohannis. Per total, în județul Hunedoara, Ponta a fost votat la primul tur de 43,59% din alegători, în timp ce Iohannis de 31,64%.