Mesajul lui CIOLACU pentru Iohannis / Analiza lui H.D. Hartmann: A dat SEMNALUL. E un joc foarte inteligent

Publicat: 12 04. 2024, 09:50

This browser does not support the video element.

Analistul și profilerul H.D. Hartmann afirmă că premierul Marcel Ciolacu „a dat semnalul”, cu referire la declarațiile acestuia despre președintele Klaus Iohannis. 

Șeful Executivului a declarat, într-un interviu la Antena 3, că nu i-a plăcut președintele Klaus Iohannis. ”Prea a învrăjbit și a căutat să potențeze un partid care n-a câștigat alegeri. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie”, a afirmat Ciolacu.

În opinia lui Hartmann, afirmațiile lui Ciolacu se traduc în mișcarea de pregătire a poziției României în raport cu alegerea Secretarului General al NATO.

Ciolacu pregătește poziția României în raport cu votul la NATO. Acesta este, de fapt, mesajul lui. Domnul Iohannis nu înțelege nimic. Domnul Iohannis n-a înțeles niciodată nimic, dar are dreptate (n.r. Ciolacu). În primul rând, PNL-ul a stat la putere ilegal pentru că nu a câștigat alegerile. PSD-ul a câștigat, ca să fim foarte clari.

Ca șef al Executivului, Ciolacu trebuie să ia decizia de susținere sau nu a președintelui Iohannis în „competiția” pentru postul de la NATO. Cu alte cuvinte, va fi pus în postura de „a-și pune NATO în cap” sau de a-i spune lui Iohannis că nu îl susține.

Marcel Ciolacu va trebui să ia decizia dacă România va vota, la summit, dacă va vota singura țară pentru președintele său. Pentru că este foarte clar, Italia și nu mai știu care, acum o săptămână au spus că îl sprijină pe Rutte la funcția de Secretar General NATO. În acea secundă, domnul Geoană poate să uite și de președinția României, se duce acasă la pensionari, la pensie, cu Mihaela, dragostea mea. Marcel Ciolacu va fi pus în poziția de a decide dacă interesul României este să-și pună NATO în cap sau să-i spună lui Iohannis: nu te pot vota.

H.D. Hartmann interpretează declarația premierului ca fiind „un semnal”.

Practic a dat semnalul: nu mi-a plăcut președintele. A trebuit să colaborez cu el, am fost președintele Camerei, sunt prim-ministru, dar mie nu mi-a plăcut omul. Nu mă interesează că nu ți-a plăcut timp de 10 ani, că mai are câteva luni și pleacă. Pe mine mă interesează, de fapt, de ce ai spus că nu ți-a plăcut. Pentru că el, la o discuție cu un viitor prim-ministru al unei țări care îl sprijină pe Rutte, să spună – nici mie nu mi-a plăcut. Și are în spate această declarație. Aici este un joc foarte inteligent. Are comunicatori buni.

Urmărește interviul integral.

CITEȘTE ȘI: