Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua IMNULUI Național: Simbol al unităţii, al curajului şi al spiritului de sacrificiu al poporului nostru

Publicat: 29 07. 2024, 09:27
Actualizat: 29 07. 2024, 09:41
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Imnului Naţional, în care afirmă că acesta este „simbol al unităţii, al curajului şi al spiritului de sacrificiu al poporului nostru”.
Sărbătorim astăzi Ziua Imnului Național, o zi cu profundă semnificație pentru identitatea și mândria noastră. „Deșteaptă-te române!” este chemarea la care sufletele ne tresar. Este simbol al unității, al curajului și al spiritului de sacrificiu al poporului nostru, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
El a precizat că, de la Revoluţia din 1848, când a fost cântat prima oară, ”imnul a fost de-a lungul timpului un apel mobilizator în lupta cu vitregiile vremurilor, punte între trecut şi viitor”.
Această zi este despre unitate și speranță, despre legătura cu strămoșii noștri, care au luptat și au construit România de azi. Prin versurile imnului, spunem lumii că suntem un popor puternic și demn, capabil să depășească orice provocare a istoriei, a menționat Ciucă.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, despre atacurile ruse de la graniță: „La summitul NATO am primit cele mai bune garanții de securitate”

Nicolae Ciucă, despre candidatul AUR la președinție, George Simion: „Am făcut plângere penală pentru cetățenii români”