Mesajul pe care Ponta îl așteaptă marți de la Băsescu

Publicat: 11 03. 2013, 10:14
Actualizat: 19 03. 2015, 06:32

După ce președintele Traian Băsescu a susținut că cel puțin șapte state europene ar vota împotriva aderării României la Schengen dacă subiectul s-ar fi supus la vot în Consiliul JAI din 7-8 martie, premierul Victor Ponta spune că așteaptă din partea șefului statului ca marți, prin mesajul pe care urmează să îl adreseze parlamentului, „să facă dreptate”, rectificându-și afirmațiile.

„În JAI a fost Germania împotrivă și alte două țări, Finlanda și Olanda, au spus „hai să stăm până în decembrie”. Impresia asta că toată lumea e împotriva nostră e o minciună. Președintele trebuie să facă dreptate marți. Mă aștept ca președintele Băsescu să spună adevărul în parlament. 13 țări ne-au ajutat. Spania, Austria, Italia, Franța ne-au ajutat”, a spus Victor Ponta, la Antena 3, evitând însă să dea un pronostic optimist în legătură cu șansele României de a relua subiectul în decembrie.

Potrivit lui Ponta, eșecul aderării la Schengen i-ar avea ca responsabili pe liderii PDL care susțin moțiunea Monicăi Macovei în alegerile interne, „cei din moțiunea Fripturiștii”. „Eu le spun Fripturiștii că unde e o funcție vin și ei”, și-a justificat premierul eticheta, făcându-i vinovați pe Monica Macovei și Cristian Preda de „toate minciunile ordinare și ticăloșiile”. „Eu susțin în continuare că cel mai mare rău făcut României se face din România”, a spus Ponta.

.