„Dragi prieteni, vă urez un An Nou liniștit, cu speranțe care să se împlinească. Avem nevoie, toți, să medităm asupra drumurilor de urmat, astfel încât viitorul să ne aducă mai multe bucurii. Pentru mine, anul care se încheie a fost un an de suferințe, un an de dezamăgiri. Dezamăgiri legate de oameni, în primul rând. Am privit, cu tristețe, ușurința cu care oamenii pot fi manipulați. Am privit în urmă, la ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani, și am avut sentimentul că, într-o cursă de galop, calul nostru a fost drogat de propriul lui jokeu, pentru a-i ajuta pe alții să câștige”, a scris Năstase pe blogul său.
Năstase spune totodată că la sfârșit de an încearcă „să aibă calmul unui călugăr budist, care caută răspunsuri în interiorul său”.
„Am, în continuare, un sentiment neplăcut – acela că noi reprezentăm „indienii” din „Estul” sălbatic care trebuie să dispară pentru a face loc mall-urilor și reclamelor de detergenți străini. Poate, totuși, anul care vine ne va aduce înțelepciunea de a ne cunoaște și apăra propriile interese, atât în ceea ce privește resursele naturale cât și pe cele umane.
Dragi prieteni, în orice sfârșit este și un început. Se încheie acum nu doar anul 2014, ci un pachet de zece ani. Sigur, sunt subiectiv când mă gândesc că se putea și altfel. Oricum, acest nou început, de la alegerile prezidențiale, marchează apariția celei de-a a cincea „puteri” – Facebook-ul, care a dovedit ( și la noi și în lumea arabă) că știe să dărâme. Poate însă să și construiască? Rămâne de văzut.
Dragi prieteni, în anii de când corespondam prin internet, mi-ați trimis 181.749 de comentarii. Chiar dacă nu v-am răspuns de fiecare dată, am citit toate postările voastre. Ele au însemnat pentru mine o hrană spirituală extraordinară. Poate că uneori am lăsat dialogul prea liber dar, de fiecare dată, am avut de învățat unii de la alții”, a mai scris Năstase pe blogul său, în ultima zi a anului.