Mihai Constantin, despre campania privind Programul VISA Waiver: Îndemnul este de a aplica până pe 30 septembrie

Publicat: 28 08. 2024, 16:19
Actualizat: 28 08. 2024, 16:21

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat miercuri despre campania privind Programul Visa Waiver, că îndemnul către români este de a aplica până pe 30 septembrie pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 sau pentru eliberarea unei vize noi, dacă deţin deja orice alt tip de viză americană.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că în cadrul Campaniei privind programul Visa Waiver, a fost lansat un site: calificamromania.ro, prin care sunt promovate beneficiile acestui program de vize.

 

Îndemnul este de a aplica până pe 30 septembrie pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 sau pentru eliberarea unei vize B1 sau B2 dacă deţineti deja orice alt tip de viză americană, a precizat Mihai Constantin.

Constantin a menţionat că după data de 30 septembrie, Departamentul de Stat American va declanşa evaluarea ratelor de refuz pentru toate statele deja incluse în Visa Waiver sau în curs de accedere, precum ţara noastră, iar acea evaluare este ultimul criteriu tehnic pentru ca românii să poată călători în Statele Unite fără viză, cât mai curând posibil.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Românii își pot reînnoi vizele pentru SUA, fără interviu. Ce condiții trebuie să îndeplinească