Mihai Tudose: 52 de fabrici produc vaccin în Europa. În România nu este niciuna
Europarlamentarul Mihai Tudose spune că în Europa există 52 de fabrici care produc vaccinuri împotriva Covid-19, însă în România nu este niciuna. „Atât au putut Cîţu şi haoticii lui”, a scris social-democratul pe pagina de Facebook.
Europarlamentarul Mihai Tudose susţine că, potrivit lui Thierry Breton, comisar european pentru piaţa internă, în Europa sunt 52 de fabrici care lucrează non-stop pentru a produce vaccin.
„Atât au putut Cîţu şi haoticii lui….”,
„Pentru a nu ne stresa cu întrebarea: câte din cele 52 de fabrici sunt în România, unde şi cum a reuşit acest Guvern să se implice şi să facă ceva pentru România…. răspunsul e simplu! Zero!!!
Atât au putut Cîţu şi haoticii lui….”, a scris acesta pe reţeaua de socializare.
Europarlamentarul spune însă că trebuie recunoscute şi „meritele” actualilor guvernanţi.
„Dar trebuie să recunoaştem şi
Lideri din 23 de țări, demers comun pentru un tratat privind pandemiile!
Lideri din 23 de țări, demers comun pentru un tratat privind pandemiile! Lor li s-au adăugat preşedintele Consiliului European şi directorul general al OMS. Cu toții au cerut, marţi, 30 martie, elaborarea unui „tratat internaţional privind pandemiile”.
Oficial, demersul urmărește găsirea unei soluții în fața viitoarelor crize sanitare.
Lideri din 23 de țări, demers comun pentru un tratat privind pandemiile. Noi crize sanitare, așteptate!
Propunerea este prezentată într-un articol semnat de lideri din ţări de pe cinci continente. Printre ei, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Boris Johnson, preşedinţii sud-coreean Moon Jae-in, sud-african Cyril Ramaphosa, indonezian Joko Widodo sau chilian Sebastian Pinera.
Documentul arată că „un astfel de angajament colectiv reînnoit ar fi un pas important în consolidarea pregătirii pentru pandemii la cel mai înalt nivel politic”. „Vor exista alte pandemii şi alte urgenţe sanitare de mare amploare. Niciun guvern sau organism multilateral nu poate face faţă acestei ameninţări de unul singur”, susţin semnatarii articolului.
Acest proiect de tratat ar putea avea la bază Regulamentul Internaţional Sanitar, instrument juridic adoptat în 2005. Întărirea rezilienţei în faţa pandemiei presupune „consolidarea puternică a cooperării internaţionale pentru îmbunătăţirea a sistemelor de avertizare, a schimbului de informaţii, a cercetării, precum şi a producţiei şi distribuţiei de vaccinuri, medicamente, produse de diagnosticare şi echipamente de protecţie”, susţine articolul. În acest sens, „ne angajăm să asigurăm un acces universal şi echitabil la vaccinuri, medicamente şi produse de diagnosticare sigure, eficiente şi la preţuri accesibile pentru această pandemie şi cele care vor urma. Vaccinarea este un bun public global”, insistă cei 25 de lideri semnatari.