Mihai Tudose, despre varianta în care PSD câștigă alegerile prezidențiale. Sorin Grindeanu, una din variante să preia șefia partidului

Publicat: 21 08. 2024, 15:27
Actualizat: 21 08. 2024, 15:29

This browser does not support the video element.

Întrebat despre varianta în care Marcel Ciolacu ar pierde alegerile dacă trebuie să mai rămână la cârma partidului, europarlamentarul Mihai Tudose a declarat că depinde din ce motive pierde. În scenariul în care actualul șef al PSD ar câștiga alegerile, Sorin Grindeanu ar putea fi una dintre variante să preia mandatul de la Marcel Ciolacu, pentru funcția de șef al PSD.

 

Europarlamentarul Mihai Tudose, întrebat despre declarația fostului premier Victor Ponta, care din postura de președinte al PSD a fost obligat să candideze la șefia partidului, care a pierdut alegerile și ulterior dat la o parte de la conducere, a răspuns: ,,Da, aici Victor Ponta are dreptate. Am fost contemporan cu momentul când tot la o reuniune din asta mare la USL au fost niște foști colegi de atunci, nu mai sunt în partid acum care au făcut presiuni și să candideze. Nu este același scenariu sub nicio formă.”

Cât despre varianta în care PSD ar câștiga după 20 de ani alegerile prezidențiale și dacă o variantă ca să preia șefia partidului ar fi Sorin Grindeanu, Mihai Tudose a declarat că: ,,Da, Sorin Grindeanu este. Eu m-am mai exprimat în sensul acesta, plus că pe mine nu mă interesează. Sorin Grindeanu este o opțiune.”

Întrebat dacă în situația în care președintele PSD ar pierde alegerile prezidențiale dacă Marcel Ciolacu ar trebui să-și dea demisia, europarlamentarul PSD a motivat că nu partidul a pierdut alegerile, ci candidații.

Dacă pierde din motive, din cauze neimputabile lui, asta e. Dacă le pierde din cauze imputabile lui. Fiindcă eu am mai spus-o și vă repet, ați invocat în ultimele patru alegeri, unde noi am pierdut președinția, nu a pierdut PSD-ul președinți, ci candidații au pierdut președinția, făcând niște boacăne în ultima săptămână, ca să spun așa, a mai spus Tudose.

CITEȘTE ȘI:

Mihai TUDOSE tranșează discuțiile pentru postul de COMISAR EUROPEAN: „Este atributul constituțional al primului-ministru”

Mihai TUDOSE susține că Marcel CIOLACU este peste media politică/ „Ca inteligență politică, e top!”