Mihai Tudose îi atacă pe liberali cu mitul peșterii / „Ne trebuie un preşedinte care să aibă curajul să fie normal”

Publicat: 24 08. 2024, 16:53
Actualizat: 24 08. 2024, 16:54

This browser does not support the video element.

La Congresul PSD, europarlamentarul Mihai Tudose s-a folosit de o alegorie a lui Platon pentru a-i descrie pe partenerii liberali, mitul peșterii. 

Invoc și eu pe Platon, în peșteră. Ne-au băgat într-o peșteră cât au guvernat și vedeam doar pe pereți umbrele deformate ale realității, așa cum le plăcea lor să ne facă să credem că este realitatea, a spus Tudose pe scena Congresului.

Atacurile europarlamentarului au continuat. Tudose a afirmat că liberalii „sunt foarte buni, jos, pălăria, dar nu pentru România!”.

În schimb sunt foarte buni pe comunicare, aici recunosc, nici măcar nu glumesc, nu fac mişto acum. Tot ce au făcut ei este ideal, ceea ce facem noi nu este bine. Săptămâna trecută am aflat că trebuie să câştige ei fiind că trebuie să plece PSD-ul de la guvernare, care cheltuie banii poporului. Da, 8% pe investiţii nu a mai fost niciodată, ei nu înţeleg chestia asta, trebuia să fie 10% la ei în cont. Sunt foarte buni pe comunicare acuzând guvernul Ciolacu. Guvernul PSD, acuzând PSD-ul că are deficitul mare. Nu am văzut pe niciunul dintre ei spunând cât la sută din deficit reprezintă dobânzile la sutele de miliarde împrumutate de ei. pe care nu i-a mai văzut nimeni e banii ăia, s-au dus undeva, în România nu, a declarat Tudose.

Social democratul a menționat că „România are nevoie să depășească criza de încredere. „Cetățenii și-au pierdut încrederea în autorități, de la primar la președinte”, a spus acesta.

Tudose a remarcat că în sală s-a aflat „partea mai bună din guvern”, inclusiv premierul Marcel Ciolacu.

În sală este şi viitorul preşedinte al României cu modestie asta e! marea noastră sarcină este să redăm încrederea românilor. Ne trebuie un preşedinte şi îl avem pe Marcel Ciolacu. Ne trebuie un preşedinte care să aibă curajul să fie normal. Un om normal pentru români, a mai spus Tudose.

CITEȘTE ȘI: