Mihai TUDOSE tranșează discuțiile pentru postul de COMISAR EUROPEAN: „Este atributul constituțional al primului-ministru”

Publicat: 21 08. 2024, 15:25
Actualizat: 21 08. 2024, 15:28

This browser does not support the video element.

Vicepreședintele PSD, Mihai Tudose, a declarat miercuri, la sediul partidului din Kiseleff, că nominalizarea pentru postul de comisar european revine, potrivit Constituției, primului-ministru. Referitor la acuzațiile liberalilor cum că nu i-au consultat pentru nominalizarea pe care urmează să o propună Guvernul, Tudose a replicat că nu își aduce aminte ca liberalii să-i fi consultat pe social-democrați atunci când au propus-o pe Adina Vălean în funcția de comisar european pentru transporturi.

Mihai Tudose a precizat, în legătură cu postul de comisar, că toate portofoliile sunt importante, dar că România își dorește „un portofoliu economic”.

Un portofoliu economic, un portofoliu prin care să poată fi ajutată și România. Știu că sună un pic rău, dar am auzit părerile domnilor de la Partidul Național Liberal cu portofoliul de extindere. Toate portofoliile sunt importante, că sunt practic ministere în cadrul guvernulu Uniunii Europene…nu poți spune că un minister e mai important decât altul….toate au rolul lor în viață.

Dar pentru România un portofoliu pe domeniul economic….domeniul economic nu înseamnă numai buget. Domniul economic înseamnă și dezvoltare, și agricultură și tot ce ține de economie, a declarat europarlamentarul PSD.

Social-democratul nu a ezitat să-i critice pe partenerii de guvernare, în contextul reentelor atacuri venite dinspre liberali. Tudose nu-și aduce aminte ca liberalii să-i fi consultat pe social democrați atunci când au nominalizat-o pe Adina Vălean în funcția de comisar european pentru transporturi.

Am văzut ultima declarație a reprezentanților liberalilor legat de faptul că este comisarul României și trebuie discutat cu toată România. Vă spun că ieri toată ziua am m căutat să văd când au fost consultările acum 5 ani făcute de liberali cu toată România pentru desemnarea doamnei Vălean. Nu le-am găsit. Dacă mi le spuneți voi….Este atributul primului-ministru. Punct!,

Liberalii în ultimul timp spun o mulțime de chestii. E dreptul lor să spună. Atributul constituțional este următorul. Propunerea vine de la primul-ministru, a precizat Mihai Tudose.

Victor Negrescu, favorit pentru funcția de comisar european

Victor Negrescu se află pe lista scurtă a premierului Marcel Ciolacu în ce privește nominalizarea pentru funcția de comisar european, precizează surse politice consultate de GÂNDUL.

Opt state UE, între care și România, nu au făcut încă propunerea de comisar european. Termenul limită este 30 august.

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu, discuții cu Nicolae Ciucă pe tema comisarului european. România nu mai poate deține portofoliu pe agricultură