Prima pagină » Știri politice » Ministerul Justiției vrea să facă o schimbare MAJORĂ la Secția de anchetă a magistraților

Ministerul Justiției vrea să facă o schimbare MAJORĂ la Secția de anchetă a magistraților

Ministerul Justiției vrea să facă o schimbare MAJORĂ la Secția de anchetă a magistraților
Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea cu 41 de posturi a schemei de personal de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Articol unic – Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările și completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, 7 posturi de specialiști, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate și 3 posturi de personal conex, care revin Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”, prevede articolul unic din cadrul proiectului de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției.

În nota de fundamentare a proiectului, se arată că, în prezent, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție nu există niciun post de ofițer sau agent de poliție judiciară și că, de asemenea, Secției nu i-a fost repartizat niciun post de specialist.

Potrivit sursei citate, în prezent, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție își desfășoară activitatea 11 ofițeri de poliție judiciară delegați din cadrul Ministerul Afacerilor Interne și trei specialiști antifraudă delegați de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

„În acest context, este imposibilă desfășurarea în condiții optime a activității Secției, în vederea realizării atribuțiilor specifice de urmărire penală și a scopului pentru care aceasta a fost înființată de către legiuitor. Totodată, numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate din cadrul Secției este insuficient, în condițiile în care fiecare secție/serviciu de la nivelul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție are în schemă câte un grefier șef și 1-5 grefieri”, se mai arată în nota de fundamentare.

Ministerul Justiției mai arată că, având în numărul mare de dosare penale înregistrate pe rolul Secției și în contextul preluării cauzelor în care sunt vizați magistrați de la diferite structuri de parchet, se impune suplimentarea numărului maxim de posturi al Ministerului Public, pentru Secție, cu șase posturi de personal auxiliar de specialitate și trei posturi de personal conex.

Față de cele prezentate, arată MJ, rezultă că cele 25 de posturi cu care Secția funcționează în prezent sunt insuficiente în raport cu volumul mare de lucru.