Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Peste 500 de FERMIERI vor primi utilaje agricole noi

Publicat: 04 09. 2024, 11:04
Actualizat: 04 09. 2024, 12:06

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat miercuri că peste 500 de fermieri din sectorul vegetal vor beneficia de finanțare pentru achiziționarea de utilaje agricole noi, ca parte a eforturilor guvernului de a sprijini și moderniza agricultura românească.

„Așa cum am promis, continuăm să sprijinim fermierii să investească în utilaje agricole performante”, a declarat ministrul Barbu, subliniind angajamentul ministerului de a susține fermierii în dezvoltarea și eficientizarea exploatațiilor agricole.

În cadrul sub-măsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, au fost selectate 511 proiecte pentru finanțare, suma totală alocată fiind de peste 147 de milioane de euro, a precizat Florin Barbu.

Ministrul Barbu a respins criticile aduse de unii politicieni care susțineau că fondurile europene ar fi fost pierdute.

Nu am pierdut aceste fonduri, așa cum susțineau unii politicieni, postaci de campanie electorală, ci folosim fiecare leu sau euro pentru a ne ajuta fermierii, pentru a moderniza fermele mici și mari și a dezvolta agricultura românească.

Inițiativa face parte dintr-un plan mai amplu de investiții în sectorul agricol, menit să asigure competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din România.

CITIȚI ȘI:

Clotilde Armand, cap de listă pentru SENAT din partea USR, în ciuda controverselor juridice / Radu Mihaiu acuză aranjamentele lui Vlad Voiculescu

Piața Berceni-Olteniței, revine în administrarea Sectorului 4 / Daniel BĂLUȚĂ: Vom demara lucrările de MODERNIZARE și punere în siguranță