Ministrul digitalizării ANUNȚĂ aplicația care îți spune când vei ieși la PENSIE și cu cât ai cotizat. Ce trebuie să faci

Publicat: 17 07. 2024, 12:46

This browser does not support the video element.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat într-o conferință de presă, că românii vor avea la dispoziție începând de anul viitor o aplicație prin care pot obține toate datele cu privire la solitările lor despre pensie, cu cât au contribuit. 

Ministrul a spus că aplicația va fi interconectată cu hub de servicii de la Ministerul Muncii și că oamenii să nu mai fie trimiși pe mai multe site-uri.

Prin interconectarea hub-ului de servicii de la Ministerul Muncii care a avansat ca și aplicare tehnică în ultimele luni de zile, el va fi integrat cu această aplicație unică a statului cu punct unic de contact, iar în această formă ceea ce am spus ca aplicabilitate, oamenii vor putea să-și trimită și solicitările pentru pensionare, vor putea să vadă cu cât mai trebuie să contribuie pentru a ieși la pensie, când vor ieși la termen care este penalitatea în cazul în care o să iasă anticipat la pensie și toate aceste informații vor fi o singură poartă digitală ca să zic așa în care ai putea să se logheze cu RO-ID sau prin date biometrice așa cum facem la telefon de foarte multe ori sau printr-un user parolă pe care o setează fiecare om în parte, a spus Bogdan Ivan.

Ministrul a spus că ,,am semnat durata contractului -16 luni, din discuțiile cu compania o să avem modul de bază până la finalul acestui an, prin care primele servicii o să le putem migra acolo. Deci termenul de livrare final luna septembrie 2025, dar avem agreementul că o să începem să furnizăm de la finalul anului 2024 începutul anului 2025″.