Prima pagină » Știri politice » Ministrul Energiei, Anton Anton, la Ora Guvernului, pentru a da explicații despre LEGEA OFFSHORE

Ministrul Energiei, Anton Anton, la Ora Guvernului, pentru a da explicații despre LEGEA OFFSHORE

Ministrul Energiei, ANTON ANTON, va participa, începând cu ora 18.00, la „Ora Guvernului", după plenul de luni al Camerei Deputaților, care se va desfășura de la ora 16.00. Ce explicații va da pentru Legea offshore?

Anton Anton va participa, începând cu ora 18.00, la „Ora Guvernului”, după plenul de luni al Camerei Deputaților, care va avea loc de la ora 16.00. Ministrul Energiei va prezenta poziția Executivului pe Legea offshore, la solicitarea USR.

Ministrul Anton Anton a confirmat, pentru MEDIAFAX, participarea la Ora Guvernului. Tema dezbaterii de luni va fi „Legea offshore și soluțiile pe care le are România pentru valorificarea gazelor din Marea Neagră”.

„Sigur că vin. De fiecare dată când am fost chemat în Parlament am fost. Nu mi se pare normal să mă inviți joi pe luni, dar mă duc. Nu am fost invitat. În momentul în care o să primesc invitația o să răspund”, a spus Anton Anton, pentru MEDIAFAX.

Contactat, duminică, de MEDIAFAX, președintele USR, Dan Barna, a explicat că partidul a decis să îl cheme pe Anton Anton la Ora Guvernului pentru a prezenta poziția Guvernului în legătură cu proiectul Legii offshore care stabilește criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră.

„USR a solicitat prezența ministrului Energiei la Ora Guvernului pentru că este de interes pentru cetățenii României în privința Legii offshore. Ministerul Energiei și ministrul nu au avut nicio ieșire, nicio declarație publică, în condițiile în care aceasta este una dintre temele de la care se așteaptă poziția Guvernului. Am văzut că înafară de ieșirile lui Liviu Dragnea, care este președintele Parlamentului, și nu un ministru al Energiei, nu am avut din partea Guvernului nicio poziție” a declarat Dan Barna, duminică, pentru MEDIAFAX.

Liderul USR a precizat că partidul său îi oferă șansa ministrului Energiei să explice, de la tribuna plenului Camerei Deputaților, are este viziunea Executivului pe Legea offshore.

„Prin această Oră a Guvernului, noi, USR, ne așteptăm ca Anton Anton să vină cu acele informații pe care le așteaptă întreaga societate legate de contextul acestui zăcământ, de caracteristicile tehnice. Și care este poziția Guvernului României și, mă repet, a autorității statului român, Guvernul, care trebuie să dea răspunsuri societății despre acest subiect care trezește preocupare în rândul cetățenilor. (…) Îi oferim domnului ministru ca de la tribuna Parlamentului să explice exact viziunea Guvernului fața de cum ar trebui ca această lege să răspundă, pe de o parte, necesității de a se demara explotarea, foarte necesară și importantă, și, în altă măsură, cum prin această lege intenționează să protejeze interesele statului român”, a completat Barna.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, solicitarea USR cu privire la invitarea ministrului Energiei, Anton Anton, în cadrul Orei Guvernului.

Delegațiile PSD-ALDE au agreat, miercuri, într-o discuție de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” săptămâna viitoare în dezbaterile din comisiile de specialitate, cele două partide urmând să își prezinte proiectul celorlalte formațiuni politice.

De asemenea, surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că președintele social-democrat Liviu Dragnea și liderul UDMR, Kelemen Hunor, vor avea, luni, o întrevedere la care formațiunea maghiară își va prezenta punctele de vedere în legătură cu Legea offshore. PSD și-a dorit o discuție cu UDMR despre legea offshore până la sfârșitul acestei săptămâni, însă programul nu i-a permis lui Kelemen Hunor să se întâlnească cu Liviu Dragnea, au adăugat sursele citate.

Președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat, la începutul lunii octombrie, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de suma de 13,5 miliarde de dolari, dar investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus față de redevență”.

Autor