Prima pagină » Știri politice » Ministrul Energiei: ,,Primăriile și universitățile din România primesc finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice”

Ministrul Energiei: ,,Primăriile și universitățile din România primesc finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice”

Ministrul Energiei: ,,Primăriile și universitățile din România primesc finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Primăriile și universitățile din România primesc finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Ministerul Energiei a semnat 22 de noi contracte de finanțare pentru investiții din Fondul pentru Modernizare, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții instituției. 

Proiectele contractate vizează sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum. Valoarea totală a contractelor semnate se ridică la 71.504.371 lei (14.371.582 euro), din care 66.558.182 lei (13.377.453 euro) reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată prin Fondul pentru Modernizare. Capacitatea totală instalată prin aceste proiecte va fi de 10,29 MW.

„Semnarea acestor contracte reprezintă un nou pas important în direcția tranziției energetice și a atingerii obiectivelor asumate de România. Investițiile în surse regenerabile de energie vor contribui la reducerea poluării și vor asigura în viitorul apropiat facturi mai mici pentru administrațiile locale și pentru universități.”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Aceste proiecte sunt esențiale pentru a ne asigura că fiecare comunitate din România poate beneficia de energie curată și accesibilă. Până acum, doar în cadrul acestui apel prin Fondul pentru Modernizare, am reușit să ajutăm peste 140 de comunități locale să investească în capacități de producere a energiei electrice pentru autoconsum, cu o valoare totală de peste 390 de milioane de lei, din care 330 de milioane de lei fonduri nerambursabile. Puterea totală instalată finanțată până în prezent este de peste 50 MW. În plus, toate aceste fonduri europene nerambursabile vor crea noi locuri de muncă în comunitățile locale. Ministerul Energiei va continua să dezvolte și să sprijine programe care susțin energia sigură, la un preț corect și cât mai verde, pentru toți cetățenii, a mai transmis ministerul.

Prin semnarea contractelor de finanțare, entitățile publice beneficiare vor putea produce energie electrică pentru propriul consum, astfel vor reuși să-și reducă costurile cu utilitățile, iar banii economisiți vor putea fi folosiți pentru alte investiții în comunitățile locale.

 

CITEȘTE ȘI:

Reacția lui Sebastian Burduja, după ce Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului legea care impune unor prosumatori obligația de stocare a energiei

Canicula determină creșterea tarifelor la ENERGIE pentru proprietarii de panouri fotovoltaice. Sfatul specialiștilor pentru diminuarea cheltuielilor

 

Citește și