Ministrul Florin Barbu anunță un nou pachet de ajutor pentru FERMIERI / Din 2025 statul va oferi o primă de asigurare de 3000 de lei/ha

Publicat: 19 08. 2024, 16:52
Sursa FOTO - Facebook/ Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, social-democratul Florin Barbu, s-a întâlnit luni cu fermierii din județul Olt și le-a prezentat un nou pachet de sprijin care va intra în vigoare din 2025. Astfel, statul va asigura 7 milioane de hectare, oferind o primă de asigurare de 3000 de lei/ha, a precizat ministrul.

Florin Barbu le-a promis fermierilor și suspendarea plății ratelor la creditele cu dobândă mare până în octombrie 2025.

Pe lângă măsurile care vor fi luate imediat, pentru 2025 le-am prezentat un nou pachet de sprijin (…) Vom schimba condițiile pentru acordarea Creditului Fermierului și vom suspenda plata ratelor la creditele cu dobândă mare până în octombrie 2025, a transmis ministrul Agriculturii, pe pagina sa de Facebook.

La discuții au participat peste 100 de fermieri din județul Olt, iar principalele teme de discuție au reprezentat programele de combatere a efectelor secetei în contextul condițiilor meteo nefavorbaile din această perioadă aridă.

Florin Barbu le-a mulțumit fermierilor și colegilor din minister, arătâdu-și disponibilitatea pentru găsirea celor mai bune soluții pentru fermierii români.

Fermierii prezenți au fost mulțumiți de aceste noi măsuri, iar în urma discuțiilor avute vom găsi întotdeauna împreună soluții. Le mulțumesc fermierilor olteni, dar și colegilor mei din instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii. Cu toții formăm o echipă pentru a susține agricultura și zootehnia românească, a conchis ministrul Florin Barbu.

Pe 13 august, ministrul Agriculturii a precizat că fermierii din toată țara, inclusiv cei din județul Olt, vor primi banii pentru pagubele provocate de secetă înainte de începerea însămânțărilor culturilor de toamnă. (detalii AICI)

Totodată, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a înştiinţat pe comisarul Janusz Wojciechowski la data de 15 iulie a acestui an, în cadrul Consiliului AGRIFISH, că zone extinse din România au fost sever afectate de secetă.

CITIȚI ȘI:

Asociațiile PRODUCĂTORILOR agricoli se delimitează de liderii PNL: Respingem orice încercare de capitalizare electorală

Ministrul Florin BARBU anunță bani în plus pentru FERMIERI/100 euro pentru CRESCĂTORII de păsări, porci și din sectorul vegetal