Ministrul Mediului își „blindează” portofoliul. Tanczos BARNA: „Poziția mea este de ministru pe patru ani”
This browser does not support the video element.
În forma semnată și asumată, rotativa guvernamentală nu ne priveşte, anunță ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Mai mult, Tanczos Barna afirmă că poziţia lui este de ministru pentru un mandat de patru ani, așadar nu are de ce să-și facă griji în privința portofoliului.
Barna: „Discuţiile sunt discuţii”
„Poziţia mea este de ministru pe patru ani. Aşa am venit în 2020, în decembrie, şi până acum nu s-a schimbat nimic. Discuţiile sunt discuţii, informaţiile pe surse sunt informaţii pe surse. În momentul de faţă, rotativa în forma semnată nu ne priveşte şi până la sfârşitul lunii, cu siguranţă, se vor lămuri toate aspectele neclare.
Încă o dată, noi ne-am asumat aceste ministere, inclusiv Ministerul Mediului, dar nu numai: şi Ministerul Dezvoltării, şi Ministerul Sportului. Ni le-am asumat pentru mandat de patru ani pentru a face performanţă şi pentru a implementa programe pentru a genera politici publice în folosul cetăţenilor. Până nu se schimbă ceva, noi ne ţinem de treabă”, a declarat Tanczos Barna într-o conferință de presă.
Politicianul UDMR a adăugat că toate opţiunile sunt pe masă, dar, „dacă se ajunge la o altă discuţie, reluăm discuţiile probabil de la zero”.
„Nu pot să discut despre «dar, dacă şi poate». În momentul de faţă nu există o asemenea solicitare certă, o decizie din acest punct de vedere. Vedem, săptămâna aceasta, săptămâna viitoare se vor clarifica toate. Toate opţiunile sunt pe masă şi pentru rotativă. Dacă se ajunge la o altă discuţie, reluăm discuţiile, probabil de la zero”, a precizat ministrul Mediului.
Ce anunț a făcut și Cseke Attila
La finele lunii aprilie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, declara că UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare şi nu este parte a protocolului semnat de PSD şi PNL privind rotativa, respectiv schimbarea anumitor ministere.
„UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. Punctul de vedere al UDMR este acela că noi dorim să continuăm împreună această coaliţie. Nu s-a discutat punctual ceea ce apare pe surse sau nesurse, sigur sunt importante, dar eu cred că cel mai important este ceea ce se discută la nivelul conducerii coaliţiei”, a precizat Attila.
La rândul său, prim-ministrul Nicolae Ciucă, a transmis, în marja Congresului UDMR, de la Timişoara, că partidul condus de Kelemen Hunor „a reprezentat şi reprezintă un pol de stabilitate şi profesionalism”.
Totodată, șeful PNL a menţionat că în momentul în care se va produce rocada la guvernare este nevoie de continuitate şi că, de asemenea, este nevoie de soluţii pentru asigurarea continuităţii şi după alegerile de anul viitor.