Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat, vineri, la deschiderea oficială a fabricii Nokian Tyres, prima unitate de producție de anvelope cu emisii zero de carbon din lume.
Prezența premierului Marcel Ciolacu astăzi la fabrica Nokian Tyres din Oradea confirmă o dată în plus parteneriatul solid pe care Guvernul îl are cu mediul privat de afaceri!
Susținem crearea de locuri de muncă de calitate și oferim programe de calificare și formare care să răspundă cerințelor industriei moderne, a afirmat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, care a participat la deschiderea acestei unități de producție din Bihor.
Potrivit Ministerului Muncii, unitatea a fost gata într-un timp foarte scurt, de numai 15 luni, și va avea peste 500 de angajați. Capacitatea de producție este de 6 milioane de anvelope pe an, cu posibilitate de creștere în viitor. Compania finlandeză Nokian Tyres a relocat unitatea din Rusia în România și a investit 650 de milioane de euro în acest proiect, beneficiind de un ajutor de stat în valoare de 100 de milioane de euro, oferit de Guvernul României.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a tăiat simbolic panglica inaugurală a fabricii alături de Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres, Jukka Hienonen, președintele CA Nokian Tyres, S.E. Leena Liukkonen, ambasadorul Finlandei în România, Illie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Adrian Kaczmarcyk, Senior Vice President Nokian Tyres și Susanna Tusa, Director General Nokian Tyres România.
Această fabrică este o dovadă a încrederii pe care Nokian Tyres și alți investitori internaționali o au în potențialul economic al României. Însă potențialul economic al unei țări înseamnă oameni, cu pregătirea pe care o au și cu ambiția de a munci și a aduce plus valoare în fiecare activitate. Este și o dovadă în plus a sprijinului pe care Guvernul Marcel Ciolacu îl oferă pentru atragerea de investiții directe.
România devine astfel un hub atractiv pentru investiții majore, în special în sectoare strategice precum cel al producției industriale ecologice. Este un simbol al angajamentului nostru față de un viitor mai sustenabil și un exemplu pentru restul lumii despre cum tehnologia și inovația pot contribui la protejarea mediului, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
CITEȘTE ȘI: