Prima pagină » Știri politice » Ministrul Muncii, Marius BUDĂI, discuție cu omologul său austriac despre aderarea României la Schengen: „M-a asigurat de susţinerea sa”

Ministrul Muncii, Marius BUDĂI, discuție cu omologul său austriac despre aderarea României la Schengen: „M-a asigurat de susţinerea sa”

Ministrul Muncii, Marius BUDĂI, discuție cu omologul său austriac despre aderarea României la Schengen: „M-a asigurat de susţinerea sa”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, discuție cu omologul său austriac despre aderarea României la Schengen: „M-a asigurat de susţinerea sa”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a discutat luni, la Bruxelles, cu omologul său austriac, Johannes Rauch, cu privire la aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit acestuia, oficialul din Austria l-a asigurat de susținerea sa, dar şi de cea a vice-cancelarului Werner Kogler, preşedintele Partidului Verzilor.

„România este parte din comunitatea europeană și de aceea trebuie să devină parte a spațiului Schengen – este concluzia Declarației comune pe care am semnat-o astăzi, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătății și Protecției Consumatorului din Austria, Johannes Rauch! Poziția ministrului Rauch este împărtășită de vice-cancelarul Austriei, Werner Kogler, președintele Partidului Verzilor”, se arată într-o postare pe Facebook a PSD.

Redăm, mai jos, textul declarației comune:

„Austria și România sunt legate printr-o lungă istorie comună și o strânsă cooperare economică și culturală. Ambele țări beneficiază în mare măsură de acest lucru.

Suntem de acord că trebuie să îmbunătățim condițiile pentru profesioniștii români în general, dar mai ales pentru îngrijitori. Aceasta include aderarea la Schengen a României, care i-ar scuti pe aceștia de ore de controale la frontieră. Acest lucru le-ar aduce beneficii nu numai angajaților din asistența medicală, ci și economiei austriace în ansamblu. România este parte a comunității europene și, prin urmare, trebuie să devină și ea parte a spațiului Schengen.

În Austria, mii de familii se bazează zilnic, 24 de ore din 24, pe sprijinul îngrijitorilor din România și din alte țări din Europa Centrală și de Est. Fără cei 30.000 de îngrijitori, nu ar fi posibil să se ofere aceeași calitate a îngrijirii persoanelor care au nevoie de îngrijire în Austria”.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele