Ministrul Muncii răspunde PSD în „tehnocrată”: „Insulte la adresa românilor sunt minciunile pe care politicienii acuzatori le proferează”

Publicat: 05 11. 2016, 09:10

,,Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte și continuă să manipuleze într-o manieră iresponsabilă și lipsită de scrupule. Sunt consternat că mi se pun în gură vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu îmi aparțin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale în declarația de ieri, ci despre beneficii sociale, dorind să subliniez fraudarea sistemului. Niciodată nu am pus la îndoială dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat. Conform DEX, trântor este «o persoană care nu vrea să lucreze și trăiește din munca altora»”, scrie ministrul pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Dragoș Pîslaru spune că, în prezent, România nu are resursele financiare necesare pentru sprijinirea celor care au nevoie de ajutor din partea statului și din cauza modului fraudulos în care se împart aceste ajutoare sociale.

,,Spre disperarea salariaților, mulți și tăcuți, care muncesc pe brânci în țara noastră, taxele pe care ei pe plătesc sunt redistribuite fraudulos prin beneficii sociale necuvenite și unui procent însemnat de persoane care profită de sistem sau sunt o clientelă docilă și resemnată pentru politicieni. Spre disperarea antreprenorilor, mulți și tăcuți, care creează locuri de muncă, există un număr important de oameni care nu vor să lucreze pentru că există beneficii sociale care, cumulate, descurajează munca și implicarea în societate. Am apărat și voi continua să apăr drepturile obținute în mod onest, însă, în egală măsură voi pleda pentru eliminarea fraudelor din sistem, pentru că vorbim de situații mult prea numeroase, și la aceste situații mă refeream în declarația mea”, a precizat Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii mai scrie că a încurajat permanent munca, motiv pentru care a lansat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului un pachet de măsuri active pentru crearea de locuri de muncă, măsuri care fi aplicate de luna viitoare.

,,Insulte la adresa românilor sunt minciunile pe care politicienii acuzatori le proferează, jocul periculos cu așteptările și credințele oamenilor atunci când promit creșteri salariale despre care știu prea bine că nu pot fi plătite. Cine-i jignește pe români? Eu, care am o poziție deschisă și onestă, explicându-le adevărul pe baza cifrelor reale sau politicienii corupți care le jignesc inteligența, vânzându-le iluzii false, mințindu-i în față că le vor fi crescute fără număr salariile și beneficiile sociale, deși ei înșiși știu că ele nu vor putea fi onorate. Aceiași politicieni care știau și știu de fraudele din sistemul de protecție socială și nu reacționează”, spune Pîslaru.

Ministrul Muncii a transmis și un mesaj ,,în tehnocrată”, referitor la interesele politice și la acuzațiile care îi sunt aduse.

,,În final, un mesaj în tehnocrată: este nevoie de o nouă clasă politică, fără corupție, fără captura statului pentru interesele găștii de partid, fără ilegalități. Doar așa putem progresa în această țară. Iar partidul ce mă acuză a ratat această șansă, la un an de la Colectiv”, a conchis Dragoș Pîslaru.

Reacția ministrului vine după ce, joi, a declarat că ajutoarele sociale ajung nu doar la cei care au nevoie de ele, ci și la oameni care stau, lâncezesc și sunt trântori, fiind acuzat ulterior de reprezentanți ai PSD și, totodată, de reprezentanți ai sindicatelor din sistemul sanitar că a jignit toate categoriile de persoane care primesc bani de la stat.

„Noi în acest moment dăm beneficii oamenilor care au nevoie și trebuie să primească, dar dăm și la alți oameni care stau și lâncezesc și sunt trântori în sistem. Dăm, în același timp, servicii care sunt la o calitate abominabilă și lucrul ăsta trebuie să se schimbe! Iar eu asta vreau să fac, vreau să văd măsurile active că duc la creearea de locuri de muncă, vreau să văd inspecția socială cum credibilizează domeniul de asistență socială și vreau să văd legea salarizării unitare la care lucrăm, (…) să putem avea un proiect credibil iar toată lumea din sectorul public să vadă cum în cinci ani le putem crește cu 30% salariul, astfel încât toată lumea să fie fericită”, a declarat, joi, Dragoș Pîslaru.