Ministrul Simona Bucura-Oprescu: BANII pentru copii au intrat azi în conturile beneficiarilor! Vă doresc un an școlar cu împliniri și spor în toate

Publicat: 06 09. 2024, 15:55
Actualizat: 06 09. 2024, 15:57
Sursa FOTO: Facebook - Ministerul Muncii

Pe măsură ce clopoțelul se pregătește să anunțe începutul unui nou an școlar, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale vine în sprijinul părinților și copiilor din întreaga țară. Simona Bucura-Oprescu a anunțat că beneficiile sociale destinate copiilor au fost virate în avans, astfel încât părinții să poată pregăti mai ușor începutul de an școlar.

„Banii pentru copii au intrat azi în conturile beneficiarilor! Fiecare copil merită susținerea noastră pe drumul cunoașterii. Să fie un an plin de reușite și învățături, în care fiecare pas făcut să vă ducă mai aproape de visurile voastre! Succes în noul an școlar și spor în toate!”, a transmis ministrul Muncii.

Sumele virate includ alocațiile de stat pentru copii, stimulentele de inserție, indemnizațiile pentru creșterea copilului și sprijinul pentru adopție.

Beneficiarii de alocații de stat, stimulent de inserție și indemnizații pentru adopție și creșterea copilului și-au primit astăzi banii în conturi în avans față de data stabilită anterior. Fiecare copil merită susținerea noastră pe drumul cunoașterii, iar comunitatea – părinți, profesori și elevi – pășește împreună, plină de emoții, dar și de speranță într-un viitor mai bun. Așa cum spunea Nelson Mandela, „educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea”, a adăugat Simona Bucura-Oprescu.

La nivel național, aproximativ 3,5 milioane de copii beneficiază de alocație, 159.601 de părinți primesc indemnizații pentru creșterea copilului, iar peste 83.000 beneficiază de stimulent de inserție. De asemenea, 4.514 familii primesc sprijin pentru adopție.

Joi, Ministerul Muncii, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), a anunțat că plățile pentru beneficiile de asistență socială destinate copiilor vor fi efectuate înainte de termenul stabilit, pentru a sprijini familiile înainte de începerea noului an școlar.

CITIȚI ȘI:

Ministerul Muncii: Copii vor primi ALOCAȚIILE și indemnizațiile înainte de începerea școlii

Ministrul Sorin GRINDEANU, despre taxa pe autostradă: N-o să fiu de acord, indiferent în ce postură mă voi afla