Ministrul Transporturilor: Construcția LOTULUI patru al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, în linie dreaptă

Publicat: 13 08. 2024, 16:41

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis marţi, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, documentaţia pentru licitaţia necesară construcţiei Lotului 4 al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, în lungime de 22,92 km, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Construcția celui de al patrulea Lot al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu intră în linie dreaptă! CNAIR a transmis astăzi, la ANAP, documentația pentru lictația necesară construcției Lotului 4, în lungime de 22,92 km. Acest lot face translația dintre profilul de autostradă (51 km, între Craiova și Filiași) și cel de drum expres (59 km, între Filiași şi Târgu Jiu), a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Lotul 4 va fi compus din 5,10 km la profil de autostradă şi 17,82 km la profil de drum expres, iar pe traseul lui vor fi construite inclusiv 23 poduri, pasaje şi podeţe, două spaţii de servicii tip S3 şi două parcări de scurtă durată (toate cu staţii de încărcare pentru autoturismele electrice), dau şi un nod rutier la (Ţânţăreni) care va asigura conexiunea cu DN66.

Potrivit ministrului Transporturilor, Lotul 4 trebuie realizat în 34 de luni (10 luni proiectare şi 24 de luni execuţie).
După validarea documentaţiei, CNAIR va publica Anunţul de Participare în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor. Proiectul este împărţit în 6 loturi. Pentru 4 dintre acestea documentaţiile au fost transmise deja la ANAP spre validare, a adăugat Grindeanu.
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat pe pagina sa de Facebook că proiectul este finanţat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.
După validarea documentatiei de atribuire, vom putea publica anunțul de participare, în cadrul căruia vom stabili și data de depunere a ofertelor, a afirmat șeful CNAIR.

CITEȘTE ȘI:

Ultimul lot al drumului de mare viteză Caransebeş – Lugoj / Sorin GRINDEANU: CNAIR a desemnat câștigătorul pentru studiul de fezabilitate

Ministrul Sorin GRINDEANU anunță o nouă licitație/Autostrada CRAIOVA-FILIAȘI va avea 51 km și va fi construită în 34 de luni