Mircea Abrudean, raport de activitate la un an de MANDAT de secretar general al Guvernului. Obiectivele atinse

Publicat: 27 08. 2024, 12:54
Actualizat: 27 08. 2024, 12:57

În luna iulie 2024, s-a împlinit un an de când Mircea Abrudean a preluat funcția de secretar general al Guvernului. Liberalul și-a publicat luni raportul de activitate pentru perioada iulie 2023 – iulie 2024, evidențiind realizările și proiectele majore implementate sub conducerea sa.

În luna iulie a acestui an, s-a împlinit 1 an de când am preluat mandatul de secretar general al Guvernului. Am primit cu mare responsabilitate rolul de a conduce o instituție a cărei activitate o cunoșteam din perioada în care am fost secretar general adjunct și despre care știam că este centrul guvernării, un aparat de lucru tehnic și riguros care asigură stabilitate și continuitate la Centrul Guvernului.

Într-un an de zile, Secretariatul General al Guvernului a implementat proiecte majore și are în derulare investiții care vor pune România pe harta țărilor cu rol major în asigurarea stabilității energetice, securității și debirocratizării, a precizat Abrudean într-un comunicat al Secretariatului General al Guvernului.

Obiectivele atinse pe parcursul anului

Din această funcție, Abrudean a coordonat, alături de Ministerul Afacerilor Externe, procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, ”un club select al celor mai dezvoltate economii ale lumii, de altfel cel mai important obiectiv de țară după aderarea la Uniunea Europeană și NATO”.

Cel mai mare beneficiu al aderării la OCDE îl reprezintă investițiile străine directe. Orice investitor va avea garanția unei economii performante și a unei administrații la cele mai înalte standarde de eficiență. Ne-am asumat, instituțional, implementarea a 28 de jaloane și ținte din Planul Național de Redresare și Reziliență și suntem la zi cu toate.

Am închis anul acesta procesul de evaluare aferent aderării, derulat la nivelul Grupului de lucru pentru guvernare deschisă al OCDE, România fiind considerată aliniată la standardele Organizației în domeniul guvernării deschise și suntem în plin proces de elaborare și adoptare a Strategiei pentru Guvernare Deschisă, a evidențiat secretar general al Guvernului.

Documentul este structurat pe 10 piloni de acțiune: Politici și programe publice; Procesul de aderare la OCDE; E-guvernare și debirocratizare; Laboratorul de inovare; Guvernare deschisă; Dezvoltare comunitară; Continuitate la Centrul Guvernului; Finanțare pentru proiecte adresate minorităților, cultelor și românilor de pretutindeni; Guvernare corporativă; Dezvoltare durabilă.

Raportul detaliat este disponibil pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.


CITEȘTE ȘI:

CONTRACT de 56,2 milioane de euro semnat de Secretariatul General al Guvernului și Transelectrica

Nicolae Ciucă, despre Marcel Boloș: „Mare parte din absorbtia de FONDURI EUROPENE i s-a datorat lui/De la e-Factura, mai trebuie să faci 5-6 hârtii”