Mircea Drăghici, trezorierul PSD, despre un eventual referendum: Legea nu ne permite decât secții de votare diferite / Cetățeanul să gândească liber, după PROPRIA conștiință

Publicat: 28 03. 2019, 10:43
Mircea Drăghici

„Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referndum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secții de votare diferite”, a anunțat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, referitor la organizarea unui eventual referendum.

Trezorierul PSD a mai spus, tot legat de un posibil referndum, că în teritoriu, toată lumea le-a spus „că ar fi bine ca să lăsăm cetățeanul să gândească liber, după propria conștiință”.

Întrebat dacă asta înseamnă că PSD nu-și va îndemna electoratul la o anumită opțiune, Drăghici a replicat: „Acesta este suflul care ne vine din teritoriu. Noi totdeauna ascultăm pe cei din teritoriu”.

Declarația lui Mircea Drăghici vine în contextul în care senatoarea USR Florina Presadă a afirmat miercuri seară că PSD pregătește o ordonanță de urgență prin care să separe secțiile de vot la alegerile europarlamentare și la referendum, deși cele două scrutine vor avea loc în aceeași zi.

Primarii și președinții de consililor județene PSD din țară au o întâlnire, joi, la Parlament, cu liderul partidului Liviu Dragnea și conducerea formațiunii, pentru discuții despre organizarea campaniei electorale naționale la alegerile europarlamentare din 26 mai.