Mircea Fechet, la prima ședință de guvern după anunțul ruperii coaliției: Colaborarea între PNL și PSD este esențială pentru eficiența guvernării

Publicat: 09 10. 2024, 16:02
Actualizat: 09 10. 2024, 16:06

This browser does not support the video element.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat miercuri importanța relațiilor instituționale în cadrul executivului, menționând că o bună comunicare și colaborare sunt esențiale pentru procesul de adoptare a actelor normative. În urma unei ședințe de guvern, Fechet a afirmat că interacțiunile sale cu colegii miniștri sunt la fel de constructive ca în trecut, indiferent de declarațiile politice recente.

Întrebat despre atenția acordată proiectelor PSD de pe ordinea de zi, ministrul a răspuns că nu a existat nicio diferență în abordarea sa.

Am fost la fel de atent și la această ședință cum am fost în fiecare ședință de guvern până acum. Fiecare ministru trebuie să fie implicat și să cunoască ordinea de zi și proiectele pe care le inițiază, a declarat ministrul liberal.

Mircea Fechet a reafirmat că relațiile sale cu colegii din guvern sunt excelente, accentuând că lipsa unei colaborări eficiente ar putea duce la întârzieri nedorite.

Este esențial să avem o bună comunicare și colaborare pentru a evita întârzierile, iar noi nu dorim să provocăm astfel de situații, a explicat Fechet.

Mircea Fechet: Niciodată nu s-a discutat despre blocarea proiectelor din guvern

Ministrul liberal a subliniat că, la PNL, nu s-a discutat niciodată despre suspendarea proiectelor în ședințele de guvern.

Încerc să mă refer cât de puțin pot de la acest pupitru la chestiuni legate de partid, dar pot să vă spun clar că niciodată, nici ieri, nici cu altă ocazie, nu s-a discutat la Partidul Național Liberal despre blocarea unor proiecte.

Declarațiile ministrului vin într-un context politic tensionat, după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că liberalii rup coaliția, dar nu părăsesc guvernarea.

Asta în contextul în care surse politice au precizat că, în cadrul ședinței de marți, liderul PNL le-a solicitat miniștrilor liberali să fie „extrem de vigilenți” la avizele ministerelor conduse de PNL.

Sursa FOTO: Gov.ro

CITEȘTE ȘI:

Ședință a PNL la Vila Lac pentru a decide dacă liberalii vor rămâne la guvernare alături de PSD