Mircea Toader este noul lider al deputaților PDL. „A fost o competiție strânsă”

Publicat: 26 03. 2013, 17:14
Actualizat: 21 03. 2019, 13:25

Mircea Toader este noul lider a deputaților PDL, după ce postul devenise vacant odată cu plecarea lui Mihai Stănișoară la PNL. Toader a fost ales cu 25 de voturi „pentru”, în vreme ce contracandidatul său Gheorghe Tinel a primit 22 de voturi.

„Le mulțumesc colegilor mei, sigur că au fost și opinii diferite, ca în orice competiție. Sper să pot să coordonez grupul în condiții cu totul diferite, Opoziția e cu totul altceva. Am o misiune destul de grea, dar nu mai grea. Trebuie să vorbim și cu celelalte grupuri din Opoziție ca să putem face o Opoziție, să demonstrăm că putem fi parte activă a Parlamentului”, a declarat Mircea Toader, care a mai deținut funcția de lider de grup în legislatura trecută.

Contracandidatul său, Gheorghe Tinel, a recunoscut înfrângerea, cu mențiunea că „oricum nu și-a dorit foarte tare” poziția de lider de grup.

„Întotdeauna cineva câștigă și cineva pierde, dar asta rămâne în interior. Eu oricum nu mi-am dorit foarte tare să câștig și respectăm decizia votului. Cred că cel mai important mesaj pe cadre îl dă grupul parlamentar este că are pepinieră proprie, semnalul pe care-l dă grupul nostru este de complementaritate, de unitate. Au fost alegeri corecte, nu contestăm, chiar l-am felicitat pe domnul Toader”, a spus Tinel.