Prima pagină » Știri politice » Miza interviului acordat de ȚARUL de la Kremlin / Ce urmărește Tucker Carlson / Comentarii în presa rusă

Miza interviului acordat de ȚARUL de la Kremlin / Ce urmărește Tucker Carlson / Comentarii în presa rusă

Miza interviului acordat de ȚARUL de la Kremlin / Ce urmărește Tucker Carlson / Comentarii în presa rusă
Tucker Carlson / Sursa foto: captură video Twitter

Tucker Carlson, un fost prezentator Fox News, l-a intervievat pe președintele rus, Vladimir Putin. El a devenit astfel primul jurnalist american care a discutat cu Putin de la începutul războiului din Ucraina.

Potrivit lui Carlson, Casa Albă a încercat de două ori să blocheze întâlnirea sa cu Putin. În același timp, purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale americane, Karine Jean-Pierre a numit acest lucru neadevărat.

Kirby se îndoiește de necesitatea difuzării interviului

John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate, se îndoiește de necesitatea difuzării interviului pe fundalul unui interes crescut în mass-media și societatea americană, transmite RIA.

„Nu cred că avem nevoie de un alt interviu cu Vladimir Putin”, a spus el reporterilor când a fost întrebat dacă Casa Albă este îngrijorată de difuzarea interviului.

„Amenințare directă”: SUA a dezvăluit ce a făcut cu adevărat Carlson

Interviul președintelui rus, Vladimir Putin, cu jurnalistul Tucker Carlson va fi „o lovitură majoră” adusă rusofobiei care pătrunde în societatea americană, a declarat fostul ofițer de informații și analist militar, Scott Ritter pentru Scott Ritter Extra.

„Acest lucru va zgudui rusofobia din SUA și, prin urmare, sperăm că va pune bazele unei discuții mai ample despre relațiile dintre SUA și Rusia, care ar putea scoate SUA din traiectoria conflictului, eliminând posibilitatea unui război nuclear”, a menționat el.

Potrivit lui Ritter, rusofobia nestăpânită amenință însăși securitatea națională a SUA, deoarece creează un fals sentiment de pericol, forțând-o să escaladeze conflictul.

În condițiile în care mass-media de vârf din Statele Unite promovează rusofobia, interviul lui Tucker Carlson poate deveni un „antidot”, afirmă Ritter.

Tucker Carlson vs. Ucraina

Chiar înainte de război, Tucker Carlson s-a opus atenției acordate Ucrainei și l-a apreciat pe Vladimir Putin.

În ajunul invaziei, el a numit amenințarea unui atac rusesc exagerată. Jurnalistul a spus că președintele Joe Biden i-a târât pe americani într-un război fără sens, regizat de un „guvern corupt”.

„Ucraina nu e o democrație. Președintele Ucrainei și-a arestat principalul oponent politic (Viktor Medvedchuk – n.red.). A desființat ziare și posturi TV care îndrăzneau să-l critice. Lui Joe Biden îi place Ucraina. Deci Putin este rău –  războiul este bun”, a spus Carlson.

În martie 2014, el declara că „lovitura din Ucraina este orchestrată de Victoria Nuland”, precum și despre „biolaboratoarele americane din Ucraina”, jurnalistul a numit guvernul ucrainean o marionetă a Washingtonului și s-a opus transferului avioanelor de luptă din Polonia către Ucraina.

Tucker a promovat teoria că SUA vor sprijini războiul până când milioane de ucraineni vor deveni refugiați, notează RBC.

Interviu exclusiv cu Putin

Carlson a menționat că este primul jurnalist occidental care l-a abordat pe președintele rus pentru un interviu, deoarece presa occidentală evită să comunice cu Vladimir Putin.

Jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă este adevărat că Vladimir Putin n-a primit nicio cerere de interviu în ultimii doi ani.

„Domnul Carlson greșește. De fapt, el nu poate să știe asta. Primim o mulțime de cereri de interviuri cu președintele, dar, practic, când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, vorbim despre canale TV tradiționale, ziare mari, care nu se pot lăuda cu încercări de a arăta cel puțin imparțial ceea ce se întâmplă. Nu este pro-rus, nu este pro-ucrainean, ci pro-american. Aceasta contrastează puternic cu poziţia presei tradiţionale anglo-saxone”, a declarat Peskov.

După cum scrie British Daily Telegraph, Carlson „nu este singurul jurnalist occidental care a îndrăznit să-i ceară un interviu lui Putin – el este singurul căruia i s-a permis să facă acest lucru”.

UE nu va aplica sancțiuni împotriva lui Carlson pentru interviul cu Putin

Potrivit TASS, Uniunea Europeană nu discută despre sancțiuni împotriva jurnalistului american, Tucker Carlson pentru interviul cu președintele rus, Vladimir Putin.

„În prezent nu se vorbește despre impunerea de sancțiuni împotriva lui Tucker Carlson”, a menționat un diplomat din delegația unei țări UE la Consiliul Europei, comentând un raport Newsweek conform căruia Carlson ar putea fi supus sancțiunilor UE.

În aprilie 2023, Carlson a fost concediat de la Fox News, deşi motivul nu a fost declarat oficial. Jurnalistul ar fi fost expulzat, deoarece a făcut declarații dure despre conducerea postului TV. Carlson imediat și-a înfiițat propriul brand media, Tucker Carlson Network, care transmite în direct pe rețeaua X.

Noua emisiune a lui Carlson a prezentat politicieni importanți de dreapta, precum ex-președintele SUA, Donald Trump, președintele Argentinei, Javier Milei și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, care au adunat sute de milioane de vizualizări.

CITEȘTE ȘI:

Tucker Carlson l-a intervievat pe VLADIMIR PUTIN / Presa rusă: Interviul este foarte probabil să aibă loc / Carlson: Rusia se descurcă foarte bine

Tucker Carlson anunță marele interviu cu VLADIMIR PUTIN / Durează aproape 2 ore / „Nu suntem aici pentru că-l iubim pe Putin”

Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la ... vezi toate articolele

Citește și