Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: Aleșii PSD vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota / Ce spune premierul

Publicat: 11 06. 2019, 16:49

Decizia a fost luat în ședința grupurilor reunite parlamentare ale PSD care a durat două ore și la care a participat și premierul Viorica Dăncilă.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, marți, că Opoziția va depune moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp, posibil chiar miercuri, adăugând că se poartă liberalii poartă discuții inclusiv cu parlamentari ai PSD și ALDE.

Acesta a adăugat că, în prezent, se poartă discuții cu USR, PMP, Pro România și UDMR.

Viorica Dăncilă, despre moțiunea de cenzură: Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, la finalul ședinței grupurilor parlamentare ale PSD, că deputații și senatorii social-democrați vor fi prezenți în plen pentru cvorumul necesar moțiunii de cenzură, dar nu vor vota.

„Am discutat cu colegii mei deputați și senatori despre moțiunea de cenzură. Am convenit ca această moțiune să o tratăm cu seriozitare, să participe colegii la dezbateri, să ia cuvântul și bineînțeles să merge mai departe. Am discutat despre organizarea Congresului. Am solicitat colegilor mei să vină cu propuneri legate de programul partidului, dar și în legătură cu programul de guvernare. Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota. Eu nu pot decât să fiu de acord cu propunerea lor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

„Cum vor considera dânșii”, a adăugat Dăncilă, întrebată dacă vor rămâne în sala sau nu.