Motivul „costisitor” pentru care PNL mai amână fuziunea cu UNPR
„La prima vedere mi se pare complicat tehnic și costisitor la imagine. PNL nu poate renunța la criteriile de integritate. Adică nu putem juca în filmul «pleacă Florea ca să vină Onțanu» sau «pleacă Scripcaru ca să vină Oprea». Dacă există o posibilitate ca PNL să devină mai puternic, trebuie calculat cu creionul în mână. Mai e și problema programelor și doctrinelor. Adică, anul trecut știam care e rostul unei coaliții în Parlament:«Ponta bye, bye» sau cum a fost la votul pentru Strategia Națională de Apărare și pentru șeful SIE”, a spus prim-vicepreședintele PNL.
Predoiu a făcut și o analogie cu fuziunile din economie, unde este necesară o analiză SWOT, când companiilor „le dă prin cap” să procedeze la acest tip de operațiune.
„Anul acesta e un context nou. În economie, firmele își fac o analiză SWOT când le dă prin cap vreo fuziune. Și mai ales vorbesc cu consumatorii, adică publicUL. E musai să știm ce vrea electoratul nostru, mai ales cel dezamăgit. Dar, nu m-aș pripi cu concluziI. Co-președinții au un mandat de negociere, să îl respectăm. Vor veni la BPN și se va discuta, analiza, decide, eventual”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.
Copreședintele PNL Alina Gorghiu declarase, săptămâna trecută, referitor la varianta unei fuziuni cu UNPR, că există discuții de colaborare cu toate partidele, în afară de PSD, și a precizat că o decizie va fi luată în proxima ședință Biroului Politic Național al partidului. Gorghiu declarase, la Adevarul, că PNL nu a luat nicio decizie, dar poate confirma că există discuții cu formațiunea condusă de Valeriu Steriu, pentru că „miza alegerilor parlamentare este foarte mare”.