Motivul pentru care Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniștrilor

Publicat: 15 11. 2015, 19:55
Actualizat: 16 11. 2015, 09:02

Premierul desemnat Dacian Cioloș a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătății, decizia fiind luată în urma controverselor apărute în spațiul public după nominalizarea acestuia, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

„În urma controverselor apărute în spațiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniștri care va fi trimisă la Parlament în această seară (duminică seară -n.r.)”, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

După anunțul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătății, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

 

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a anunțat, duminică, lista noului Guvern, format din 21 de membri, la Ministerul Sănătății fiind propus Andrei Baciu, specialist în chirurgie cardiacă și toracică.

„Sunt onorat de această nominalizare. Datorită campaniei «Drepturile pacienților» am putut sta de vorba cu mulți dintre bolnavii internați în spitalele din România. Așa am înțeles care sunt problemele cu care se confruntă sistemul sanitar în acest moment”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Baciu.

El a spus că ar vrea să poată aplica în sistemul sanitar din România ceea ce a învățat în străinătate.

„Aș fi bucuros să pot aplica cât mai mult în sistemul sanitar românesc ceea ce am învățat în străinătate, pentru a rezolva cât mai multe dintre probleme cu care se confruntă sănătatea în acest moment”, a adăugat ministrul propus pentru portofoliul Sănătății.

Andrei Baciu are 29 de ani și este președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților. El a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a fost medic rezident la Secția de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni, din ianuarie până în martie 2012, iar din aprilie 2012 până în mai 2014 a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franța.

De asemenea, a lucrat în domeniul chirurgie toracică la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din aprilie până în septembrie 2015, și în domeniul chirurgie generală, la Spitalul Universitar de Urgență București, din august 2014 până în martie 2015. A participat la programe de training și la conferințe pe teme de chirurgie cardiacă și toracica în Olanda, Italia, Franța și Marea Britanie.