Prima pagină » Știri politice » Motivul pentru care Emil Boc amână depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016

Motivul pentru care Emil Boc amână depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016

Motivul pentru care Emil Boc amână depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a amânat depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016, în cadrul procedurii interne a PNL, anunțând conducerea partidului că trebuie să rezolve, mai întâi, problema deșeurilor și să finalizeze proiectele cu fonduri europene.

Co-președintele PNL Cluj Daniel Buda a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că abordarea lui Emil Boc este una responsabilă, în condițiile în care acesta înțelege că sunt chestiuni care trebuie întâi rezolvate pentru a se continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca.

„PNL nu pune, luni, candidații la alegerile locale, este o inventariere a potențialilor candidați. Emil Boc a anunțat atât conducerea PNL Cluj, cât și conducerea națională a partidului că, în acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro și deșeurilor și apreciază că ar fi prematură evaluarea unei candidaturi ferme. Este o abordare absolut responsabilă din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care înțelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea întâi să rezolve problemele stringente ale orașului. Abordarea este urmare a experienței administrative a lui Emil Boc”, a spus Buda.

El consideră că, în perioada următoare, Boc va rezolva problema deșeurilor și va duce la bun sfârșit proiectele cu fonduri europene, astfel încât va candida anul viitor pentru un nou mandat.

La rândul său, vicepreședintele PNL Alin Tișe a declarat că la BPN de luni nu se va lua nicio decizie privind desemnarea candidaților liberali la alegerile locale, fiind vorba doar despre o primă analiză.

„Vedem unde avem candidați, unde nu avem. Dacă sunt localități unde vor fi mai mulți candidați se va face sondaj de opinie, pentru a vedea cine este cel mai bine plasat. Luni, în ședință, nu se validează nimic, cu nume”, a spus Tișe.

Singura persoană care și-a depus candidatura în cadrul PNL pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca este actualul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan. El și-a depus candidatura și pentru Consiliul Județean Cluj, pentru a figura pe lista de consilieri județeni, dar și pentru funcția de președinte al CJ Cluj, deși acest lucru nu s-a cerut, întrucât nu este o funcție aleasă de electorat, în condițiile în care, în 2016, șeful CJ va fi ales din rândul consilierilor.

Liberalii vor discuta, luni, lista candidaților care s-au înscris în competiția internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcție având drept de preempțiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidații anunțati să fie supuși unor cercetări sociologice.

Declarațiile în acest sens au fost făcute, vineri, de copreședintele PNL Vasile Blaga, într-o conferință de presă susținută la Târgoviște.

„Luni, 3 august, avem o primă citire a listelor de candidați în orașe, municipii, avem niște principii stabilite și valabile în toate județele țării. (…) Au drept de preempțiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem, pentru că noi aveam un număr de primari mai mare decât PSD, însă a venit celebra Ordonanță 55, care este la sertar și acum, la Senat, sigur am pierdut un numar important, peste 500 de primari”, declara Vasile Blaga.

Săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spunea că nu a luat nicio decizie privind o nouă candidatură la Primărie, adăugând că este preocupat de problemele orașului, precum cele privind ridicarea deșeurilor menajere sau gestionarea proiectelor europene în valoare de 150 de milioane de euro.

Citește și