Prima pagină » Știri politice » Motivul pentru care Mihai Tudose nu a citit scrisoarea de răspuns trimisă de Dragnea și Tăriceanu Departamentului de Stat al SUA

Motivul pentru care Mihai Tudose nu a citit scrisoarea de răspuns trimisă de Dragnea și Tăriceanu Departamentului de Stat al SUA

Motivul pentru care Mihai Tudose nu a citit scrisoarea de răspuns trimisă de Dragnea și Tăriceanu Departamentului de Stat al SUA
Mai multe pe gandul.info

Invitat să comenteze comunicatul Departamentului de Stat privind legile justiției, Tudose a spus: „Ministerul Justiției nu are nicio implicare în acest proces, doar a coordonat până la un anumit punct proiectul (…) Ministerul a inițiat un proiect ca urmare a necesității transpunerii în legislația internă a unor directive europene și a unor decizii ale Curții Constituționale”.

Mihai Tudose a apreciat că episodul nu trebuie să afecteze relațiile româno-americane. „Statele Unite sunt și trebuie să rămână un aliat al României. Nu mă refer doar la partea militară, ci și din punct de vedere economic”, a spus premierul.

Când i s-a cerut să se pronunțe asupra discuțiilor legate de cine a fost emitentul adevărat al comunicatului Departamentului de Stat, Tudose a început să râdă. „Știți cum se spune: altă întrebare”, s-a adresat jurnaliștilor.

Primul-ministru a precizat că nu a citit scrisoarea de răspuns semnată de către președinții Camerelor, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, invocând programul încărcat. „Nu am citit această scrisoare. Azi e zi liberă, nu? Dar acum plecăm de la serviciu”, a spus Tudose.

Departamentul de Stat american a dat publicității, luni, o declarație în care își exprimă îngrijorarea față preconizatele modificări ale legilor justiției.

„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acțiunile de combatere a corupției și ar putea slăbi independența justiției în România. Aceste legi, propuse inițial de Ministerul Justiției, amenință progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituții judiciare puternice, protejate de interferențe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și afectează combaterea corupției”, precizează Departamentul de Stat.

Autor