MOTIVUL pentru care președintele a respins-o pe Sevil Shhaideh

Publicat: 29 12. 2016, 23:15

„Președintele le-a trimis liderilor PSD și ALDE scrisori prin care îi anunța de decizia luată (cu privire la refuzul propunerii lui Sevil Shhaideh – n.r.). Scrisorile au fost semnate de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și au ajuns la destinație simultan cu anunțul președintelui”, au mai spus aceleași surse citate de Mediafax.

.Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară că nu vede nicio piedică pentru ca Sevil Shhaideh să facă parte din viitorul guvern, el avertizându-i pe social-democrați că nu este obligatoriu ca potențialii miniștri din Cabinetul Shhaideh să se regăsească în Cabinetul Grindeanu. 

”Nu văd nicio piedică”, a spus el la Antena 3, întrebat dacă, ”linșată fiind”, Sevil Shhaideh mai poate face parte din viitorul Cabinet.

Liderul PSD a menționat că a avut o discuție cu Sevil Shhaideh bazându-se pe telefonul primit de la președintele Klaus Iohannis că o va numi, dar și alte ”discuții informale” cu cei pe care el și Shhaideh îi vedeau miniștri.

”A fost o formulă guvernamentală. Nu este obligatoriu să fie păstrată în varianta Sorin Grindeanu prim-ministru. Asta ca să se știe”, a fost mesajul lui Dragnea pentru social-democrați. Liderul PSD nu a vrut să spună dacă printre miniștri vor fi persoane care nu sunt din PSD sau ALDE.