Prima pagină » Știri politice » MUZICĂ ELECTORALĂ. Mihai Trăistariu, Benone Sinulescu și Voltaj au programate zeci de concerte. „Nu am cum să le susțin pe toate și mor de ciudă”

MUZICĂ ELECTORALĂ. Mihai Trăistariu, Benone Sinulescu și Voltaj au programate zeci de concerte. „Nu am cum să le susțin pe toate și mor de ciudă”

MUZICĂ ELECTORALĂ. Mihai Trăistariu, Benone Sinulescu și Voltaj au programate zeci de concerte.
Mihai Trăistariu are peste 40 de concerte în campania electorală, la invitația tuturor partidelor, Benone Sinulescu preferă să cânte în meleagurile natale din zona Buzăului, Maria Cârneci este relativ aglomerată, în timp ce Holograf, Voltaj și Vunk sunt mai puțin prezenți în spectacole electorale.

Mihai Trăistariu are peste 40 de concerte în campania electorală, la invitația tuturor partidelor, Benone Sinulescu preferă să cânte în meleagurile natale din zona Buzăului, Maria Cârneci este relativ aglomerată, în timp ce Holograf, Voltaj și Vunk sunt mai puțin prezenți în spectacole electorale.

Mihai Trăistariu se numără printre cei mai solicitați cântăreți în campania pentru alegerile locale, care se vor desfășura pe 10 iunie, artistul având programate până în prezent 46 de concerte.

„Chiar acum am negociat un alt concert, însă problema este că mi se suprapun. Pentru 2 iunie am solicitări pentru patru concerte, dar nu am cum să le susțin pe toate și mor de ciudă. Toți mi le înghesuie în ultima perioadă de campanie”, a declarat Mihai Trăistariu pentru MEDIAFAX, precizând că susține și câte două-trei concerte pe zi. „Spre exemplu, pe 2 iunie am concert la Moinești și pe 3 iunie la Oțelul Roșu. Tai țara în două. Este foarte aiurea programul”, s-a plâns Mihai Trăistariu.

Cântărețul își explică „succesul său electoral” prin faptul că programul său în concertele pe care le susține în campanie este diversificat, incluzând și un sfert de oră de folclor.

În ceea ce privește forțele politice dornice să se promoveze prin intermediul lui Trăistariu, cântărețul a spus că a fost contactat de USL, PDL, Partidul Poporului Dan Diaconescu, dar și de candidați independenți.

În privința sumelor pe care le solicită candidaților, Mihai Trăistariu a spus că percepe un tarif standard de 1.500 de euro pe concert, dar este dispus să negocieze. „Nu prea se înghesuie nimeni cu banii”, a spus Trăistariu. Pentru perioada următoare Trăstariu are pregătite concerte în orașe precum Onești, Piatra Neamț, Bârlad, Timișoara etc.

Și cântărețul Benone Sinulescu este foarte solicitat în această perioadă electorală. „Am foarte multe concerte în perioada asta, alături de celebra trupă Millenium. Mă duc cu toate partidele, pentru că eu nu am culoare politică. Politica mea este cântecul și îmi fac meseria de artist”, a declarat pentru MEDIAFAX Benone Sinulescu.

Interpretul a spus că a susținut deja concerte în zona Buzăului, unde va merge și în următoarea perioadă a campaniei. „În zona Buzăului mă duc pentru că sunt meleaguri natale și pot să ajung așa și la casele mele de la Siriu, care sunt în renovare”, a spus Benone Sinulescu. El a mai afirmat că și după încheierea campaniei va fi foarte ocupat, pentru că în 6 iunie va pleca împreună cu trupa Millenium în Canada, pentru un turneu de o lună.

„Normal că am fost solicitată, pentru că mă recomandă statutul”, a declarat, la rândul său, cântăreața Maria Cârneci, referitor la cererile de a cânta în concerte electorale. Artista a precizat că motivul care o face să accepte asemenea propuneri este dorința de a fi aproape de public și nu preferința pentru un partid sau altul. „Artiștii nu au partide. Partidul nostru este muzica și bunul simț”, a explicat artista, adăugând: „Noi avem prieteni în toate partidele. Nu mă deranjează oamenii dintr-un singur partid. Dacă sunt invitată, mă duc. Interesul meu este să fie publicul mulțumit”.

Maria Cârneci definește perioada electorală actuală ca fiind „relativ aglomerată”. „Nu mai e entuziasmul din 2008 și nu mai sunt atâtea concerte (..) în 2008 cred că cântau și ăia care nu erau cântăreți”, spune Cârneci. Cântăreața a spus că, indiferent de eveniment, practică aceleași tarife pentru spectacolele sale.

Față de alte campanii electorale, nici interpreții de manele nu au susținut foarte multe concerte. „Nu am avut prea multe concerte. Bogdan Artistul, Cristiana și Copilul de Aur au susținut concerte în campanie, pe la Zilele orașului. Mai sunt solicitări pentru ultima parte a campaniei, dar nu e nimic bătut în cuie”, a declarat pentru MEDIAFAX cântărețul și impresarul Dan Bursuc. El a precizat că prețurile sunt „rezonabile datorită situației nefavorabile”, sub 1.500 de euro pentru un concert.

Pe de altă parte, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat pentru MEDIAFAX că, până în prezent, formația nu a susținut niciun concert în timpul campaniei. „Vom avea astfel de concerte în ultima săptămână, la Ploiești, Suceava și Orăștie”, a spus Călin Goia, precizând că pentru aceste concerte au fost contractați de USL și PDL. În ceea ce privește tarifele solicitate pentru aceste concerte, Gălin Goia a spus că tarifele sunt mai mari decât cele pentru un concert normal.

În schimb, trupa Holograf nu a fost foarte implicată în această campanie electorală. „Nu prea suntem implicați și nu am fost solicitați în acest sens”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Bittman, liderul trupei Holograf.

Totuși, potrivit lui Bittman, trupa Holograf a cântat o dată la o asemenea manifestare, „într-un parc din București”, pentru Neculai Onțanu, candidat din partea UNPR la Primăria sectorului 2.

În schimb, Andra este foarte ocupată în această perioadă, fiind invitată să cânte în mai multe orașe. „Majoritatea artiștilor sunt solicitați în această perioadă. Noi am susținut și vom mai susține concerte în această campanie”, a declarat pentru MEDIAFAX managerul cântăreței, Alexandru Mihai. El a spus că Andra a fost invitată să cânte de toate partidele, recitalurile desfășurându-se în general în cadrul manifestărilor prilejuite de zilele orașelor respective. În ceea ce privește tarifele practicate, Alexandru Mihai a mai spus că acestea sunt în funcție de „cota și brandul artistului”.

Pe de altă parte, Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, a spus că membrii grupului au fost invitați să susțină concerte în campanie. „Am cântat la Eforie și urmează să cântăm sigur la Ploiești. Au fost invitații din partea unui partid, dar condiția noastră este că nu ne asociem cu un partid sau cu un candidat. Mergem și susținem un concert normal”, a explicat Cornel Ilie.

Față de alte campanii, prețurile sunt cam la fel, însă în campanie artiștii pot cere tarife aproape duble față de un concert normal. „În general, niciunul din prețurile din campanie nu prea reflectă realitatea. Politicienii încearcă să profite de noi, iar noi ridicăm prețurile”, a mai spus Cornel Ilie.

La rândul său, cântărețul Dan Helciug a spus că deocamdată nu a cântat în campanie, însă are câteva propuneri spre sfârșitul campaniei. „Probabil că o să le onorăm, pentru că nu este un lucru rău. Sunt tot evenimente la care vine publicul”, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Helciug.

În schimb, cântărețul Călin Geambașu a spus că nu prea este interesat de concertele electorale. „Eu nu prea am mers pe ideea asta de concerte electorale în ultimii ani și nu sunt decis dacă să mă implic acum în așa ceva. În perioada de campanie noi nu avem o marketare în direcția asta. Noi suntem calați pe zona de privat, premium”, a mai spus Geambașu.

Dacă majoritatea artiștilor s-au ferit să spună explicit prețurile pe care le percep pentru a susține un concert în campania electorală, Cornel Ilie de la Vunk a explicat că, în general, un artist debutant, ale cărui piese au început să fie difuzate pe posturile de radio, poate să perceapă un tarif de 1.500 de euro. Potrivit acestuia, în ceea ce privește limita superioară, tarifele percepute nu ajung la câteva zeci de mii de euro.

Citește și