NATO sau UE? / Klaus Iohannis: Despre susținerea mea nu se vorbește în public / „Dacă vi se pare că arăt bine, mă bucur”

Publicat: 23 04. 2024, 12:00
Actualizat: 23 04. 2024, 12:06

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis comentează pe margine analizei din Euronews Italia, care îl plasează în cursa pentru postul de președinte al Comisiei Europene, în cazul în care Ursula von der Leyen nu va reuși să obțină un nou mandat.

În acest context, la Bruxelles sunt vehiculate nume alternative, chiar dacă nu vor fi făcute publice înaintea scrutinului pentru Parlamentul European. Klaus Iohannis afirmă că articolul a fost făcut „fără să fim consultați”.

În ceea ce priveşte cealaltă chestiune, vă referiţi la un material tip analiză, făcut fără să fim consultaţi şi dacă vi se pare că arăt bine în material, mă bucur, dacă nu, nu, a răspunde preşedintele României, într-o conferință de presă la Seul.

Despre candidatura sa la NATO, retorica este aceeași: ce se discută rămâne în spatele ușilor și președintele nu divulgă.

Despre susţinerea în spatele uşilor închise vă daţi seama că asta înseamnă că în limbaj diplomatic nu se vorbeşte în public, şi atunci cred că înţelegeţi foarte bine că nu voi divulga aceste poziţii.

CITEȘTE ȘI: