NATO și UE, acord comun pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic / Klaus Iohannis: „România susține cu tărie consolidarea unei viziuni comune pentru un viitor pașnic”

Publicat: 10 01. 2023, 14:41
Actualizat: 10 01. 2023, 14:43
Jens Stoltenberg / Sursa FOTO: snl.no

Liderii Alianței Nord-Atlantice și ai Uniunii Europene au încheiat, marți, un acord  prin care se urmărește strângerea relațiilor de colaborare dintre cele două organizații.

Declarația comună a fost semnată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Liderii UE și NATO au catalogat semnarea documentului despre un moment-cheie pentru securitatea şi stabilitatea zonei euroatlantice.

Klaus Iohannis: „Salut cea de-a treia Declarație comună UE-NATO”

Președintele Klaus Iohannis a salutat semnarea celei de-a treia declarații comune NATO-UE și spune că România susține cu tărie consolidarea securității și prosperității spațiului euro-atlantic, pe baza complementarității UE-NATO.

„Salut cea de-a treia Declarație comună UE-NATO. Cooperare. România susține cu tărie consolidarea securității și prosperității spațiului euro-atlantic, pe baza complementarității UE-NATO și a unei viziuni comune pentru un viitor pașnic”, a scris marți pe Twitter Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă: „Declarația comună consolidează cooperarea transatlantică”

La rândul lui, premierul României a spus că „România își reafirmă convingerea că solidaritatea și cooperarea sunt elementele cheie pentru apărarea securității”.

„Salut călduros semnarea astăzi a celei de-a treia declarații comune NATO – UE, care consolidează cooperarea transatlantică. România își reafirmă convingerea că solidaritatea și cooperarea sunt elementele cheie pentru apărarea securității și valorilor noastre comune. Suntem mai puternici împreună!”, a transmis, marți, premierul Nicolae Ciucă.