Negoiță, atac dur la adresa lui Dragnea: Absența acestui individ este un mare plus pentru partid. Regret că „a trebuit să facă alții curățenie” în PSD / Ce spune primarul Sectorului 3 despre votul din Senat în cazul lui Tăriceanu
„O schimbare în mod evident că s-a întâmplat. Pur și simplu absența acestui individ este un mare plus. Dar este total insuficient dacă nu arătăm că ce a rămas este diferit iar percepția este alta”, a declarat Robert Negoiță, miercuri, înaintea ședinței Biroul Politic Național.
El a adăugat că regretă că PSD l-a ținut în funcție pe Liviu Dragnea până când acesta a plecat în cătușe și că a trebuit să facă alții curățenie.
„Dacă am un regret, am un regret că a trebui ca alții să vină sa ne facă nouă curățenie, adică să scăpăm de personaj. Ceva cât de cât apropiat de nivelul de ticăloșenie pe care îl întruchipa acel personaj este greu. Sunt cunoscător al detaliilor. E vorba de Dragnea. Am un regret pentru că PSD a ținut în funcție un om pnă a plecat în cătușe de acolo, e o chestiune mult mai gravă decât înțeleg mulți din interiorul partidului. Asta e percepția mea”, a completat Negoiță.
Liviu Dragnea a fost încarcerat, pe 27 mai, la penintenciarul Rahova. El este condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. În locul său, la conducerea PSD a venit Viorica Dăncilă, pentru un mandat de interimar.
Primarul Sectorului 3, despre un Congres pentru alegerea președintelui PSD: Cu cât mai repede, cu atât mai bine
Robert Negoiță a declarat, miercuri, că nu e de acord ca noua conducere a PSD să fie aleasă la un Congres care să aibă loc după prezidențiale. Vicepreședintele PSD susține că demersul trebuie făcut cât mai repede, pentru că partidul are nevoie de o conducere legitimă.
„ Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că e nevoie de o conducere legitimă. Așa că, cu cât se poate face mai repede, N-am făcut o analiză, am avut alte preocupări”, a declarat Robert Negoiță, întrebat când ar trebui să aibă loc Congresul pentru alegerea noului președinte al PSD.
Referitor la declarația lui Victor Negrescu, care susține două congrese PSD, unul pentru schimbarea statutului și unul pentru alegerea unei noi conduceri a PSD, după alegerile prezidențiale, Robert Negoiță a afirmat că modificările pot avea loc într-un singur congres.
„Putem să facem și 30 de congrese, unul în fiecare zi. Se poate face în același congres, se modifică statutul și se candidează pe statutul aprobat, adică la încerputul congresului modifici statutul, te-ai asigurat că este de acord congresul cu noua variantă propusă de statut, apoi candidezi pe noul statut”, a conchis Negoiță.
Negoiță, despre votul din Senat în cazul lui Tăriceanu: Au ratat ocazia de a arăta că PSD e altceva
Robert Negoiță a declarat, miercuri, referitor la votul dat pentru respingerea începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, că senatorii PSD au ratat ocazia de a arăta că partidul este altceva de la plecarea lui Liviu Dragnea.
„Au ratat o ocazie să demonstreze că direcția nu mai e aceeași și că încercâm o normalitate. Cum ar arăta o normalitate în România este o discuție mai elaborată. Mai avem ceva până când România să devină normală. Revenint punctual la acea ocazie, cred că s-a ratat o ocazie de a arăta că PSD e altceva”, a declarat Robert Negoiță, miercuri la Parlament.
El a afirmat că PSD a făcut un compromis „compromițător” în privința înțelegerii cu ALDE, ca PSD să preia șefia Camerei Deputaților în schimbul votului din Senat în privința începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu.
„Trucul e o expresie cam dură. Există compromisuri compromițătoare și necompromițătoare. Din punctul meu de vedere a fost un compromis compromițător, aspecte pe care ar trebui să le evităm cât putem noi de tare”, a adăugat Negoiță.
Vicepreședintele PSD a mai spus că a fost singurul din Comitetul Executiv care a votat pentru ieșirea de la guvernare. De asemenea, Robert Negoiță a precizat că nu și-a schimbat opinia în privința demisiei Vioricăi Dăncilă.
Declarația lui Robert Negoiță vine în contextul în care Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi „pentru”, 71 „împotrivă” și o abținere.
Ulterior, Tăriceanu a spus că în prezent nu mai este o opțiune candidatura sa pentru alegerile prezidențiale.
Foto: Hepta